PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Δεν τα κατάφερε με τον Προμηθέα το Περιστέρι


Στο ματς της αγωνιστικής ο Προμηθέας υπερασπίστηκε την έδρα του και υποχρέωσε το Περιστέρι στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, σ’ ένα ματς που ήταν από την αρχή ως το τέλος ντέρμπι.

Το Περιστέρι προσπάθησε να διατηρήσει το αήττητο στο πρωτάθλημα, όμως από τη μια οι απουσίες, από την άλλη η κακή επιθετική μέρα των παικτών του Ζούρου και κάποιες μικρές λεπτομέρειες ήταν οι αιτίες που έφεραν την πρώτη ήττα, δεύτερη συνεχόμενη μετά την ευρωπαϊκή.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα στο σκορ και εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, ώσπου στο τέλος επιβλήθηκαν οι γηπεδούχοι.

Στα 48″ και ενώ το Περιστέρι ήταν μπροστά με 60-59, ο Μπαμπ με τρίποντο από τη γωνία έκανε το 62-60 ενώ ο Μπλέικ στη συνέχεια αστόχησε. Με δύο βολές του Ρόμπινσον οι Πατρινοί κλείδωσαν το ματς (64-60), σκορ που έμεινε μέχρι τέλους με άστοχες βολές του Λίποβι και άστοχο σουτ του Χάτσερ.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις άρχισε η αναμέτρηση για τις δύο ομάδες, αν και είχαν σημαντικές απουσίες, αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν τον Αγραβάνη, ενώ οι φιλοξενούμενοι πλην του Μορέιρα που ανακοινώθηκε μόλις χθες, δεν είχαν ούτε τον Μόρισον, ούτε τον Σαλούστρο. Οι Πατρινοί ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοπορία στο σκορ, χωρίς όμως να καταφέρουν να ξεφύγουν με τη μεγαλύτερη διαφορά να καταγράφεται πριν από τη λήξη της περιόδου (19-13), με τον Χάτσερ να τη ρίχνει με τη λήξη (19-16).

Κι αν η πρώτη περίοδος ήταν σχετικά ισορροπημένη, η δεύτερη ήταν ακόμα πιο κλειστή για τις δύο ομάδες, με τον Χάτσερ και τις τρεις βολές στις οποίες ευστόχησε να φέρνει το παιχνίδι στην ισοπαλία (25-25). Μάλιστα, οι Περιστεριώτες με ένα καλάθι και φάουλ πήραν και το προβάδισμα (32-33), κάτι όμως που δεν κράτησε πολύ, αφού Μπόγρης και Χολ έγραψαν το 38-33. Παρ’ όλα αυτά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 38-38 με κάρφωμα του Μόουζες και τρίποντο του Ξανθόπουλου.

Η τρίτη περίοδος αποτέλεσε ένα φεστιβάλ άμυνας, καθώς οι πόντοι έμπαιναν με το σταγονόμετρο, αλλά με το Περιστέρι κρατάει μια μικρή διαφορά, που έφτασε μέχρι τους τέσσερις πόντους με δύο βολές του Χάτσερ. Ωστόσο, κι αφού οι δύο ομάδες τα είχαν σπάσει.

Έτσι όπως εξελισσόταν το ματς, ήταν ξεκάθαρο ότι το παιχνίδι θα κριθεί στα λιγότερα λάθη, στη σωστή επιλογή στα κρίσιμα και στα μεγάλα σουτ, αφού η διαφορά δεν ξέφευγε ούτε για τον Προμηθέα, ούτε για το Περιστέρι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 51-51 που έγραψε ο Κασελάκης στα 8’03″ πριν από τη λήξη, διαφοροποιήθηκε στα 4’23″ με μία βολή του Γόντικά. Ο Μπαμπ με κρίσιμο τρίποντο έκανε το 56-53, με τον Χάτσερ να απαντά (56-56) με τον ίδιο τρόπο. Ένα δίποντο του Έλις έκανε το 59-56, ωστόσο Μόουζες και Γκρέι με βολές έκαναν το 59-60. Σε εκείνο το σημείο μίλησε ο Μπαμπ που με τρίποντο από τη γωνία έκανε το 62-60, ενώ ο Μπλέικ από την πλευρά του αστόχησε, ολοκληρώνοντας το ματς στο 64-60.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 38-38, 46-47, 64-60.

Προμηθέας (Γιατράς): Μπόγρης 2 (3 ριμπάουντ), Λίποβι 5 (1/5 τρίποντα), Χολ 9 (1/3 τρίποντα, 6 ασίστ), Μαντζούκας 3 (0/3 σουτ), Φίλερ 6 (0/2 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κασελάκης 8 (3/6 δίποντα, 0/4 τρίποντα), Κατσίβελης 5 (1), Έλις 7 (9 ριμπάουντ), Καφέζας, Μπαμπ 6 (2/7 τρίποντα), Ρόμπινσον 16 (4/6 τρίποντα).

Περιστέρι (Ζούρος): Ξανθόπουλος 6 (2/4 τρίποντα), Σκορδίλης 7 (6 ριμπάουντ), Βασιλόπουλος 2 (1/6 σουτ, 4 ριμπάουντ), Γκρέι 9 (1/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μπλέικ 4, Χάτσερ 11 (2/6 τρίποντα), Γόντικας 9, Αγραβάνης 2, Καράμπελας, Σμιθ, Κίνγκσλεϊ 10 (8 ριμπάουντ).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment