PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δεν ψηφίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη μειώσεις συντάξεων – αύξηση εισφορών


Μειώσεις συντάξεων και αύξηση εισφορών η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει, ξεκαθαρίζει η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. του σχηματισμού, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αναφορικά με την πρόταση για το ασφαλιστικό που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην ΟΚΕ, σημειώνει ότι περιλαμβάνει μια μεγάλη παγίδα, αφού στόχος είναι η αλλαγή του συντελεστή αναπλήρωσης των συντάξεων «πράγμα που αναπόδραστα θα οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις τους».

«Το 2014 η τρόικα ζήτησε το ίδιο, όμως βρήκε το ΠΑΣΟΚ απέναντί της και δεν υπήρξαν περικοπές κύριων συντάξεων στο μέιλ Χαρδούβελη. Έτσι και σήμερα θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», συμπληρώνει.

Ακόμη, η κ. Χριστοφιλοπούλου σχολιάζει ότι ο κ. Κατρούγκαλος «βαφτίζει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σε ρήτρα βιωσιμότητας, αναζητώντας άλλοθι για να την εφαρμόσει και υιοθετεί το μεταρρυθμιστικό ν. 3863/2010 (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη) χωρίς να το ομολογεί». «Εξαγγέλλει δηλαδή ότι θα εφαρμόσει μια αρχιτεκτονική του Ασφαλιστικού, η οποία ήδη ισχύει και εφαρμόζεται», προσθέτει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment