PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δεν φαίνεται να ανοίγει και πάλι η εστίαση το 2020


Η πανδημία και το επιδημιολογικό φορτίο που επιβάρυνε τη χώρα μας τις προηγούμενες μέρες φαίνεται να βάζει φρένο στην εστίαση για επαναλειτουργία μέσα στο 2020.

Οι πληροφορίες που προκύπτουν από τους υπεύθυνους για τα περιοριστικά μέτρα δείχνουν πως η εστίαση θα επανέλθει στη λειτουργία από το 2021 χωρίς βέβαια να γίνεται γνωστό το πότε ακριβώς.

Οι πιο αυστηροί επιστήμονες της επιτροπής τονίζουν πως πρέπει πρώτα να γίνει ο εμβολιασμός των πολίτων και έπειτα το άνοιγμα ολόκληρης της αγοράς ενώ υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν πως με αυστηρά μέτρα τα μαγαζιά εστίασης μπορούν να ανοίξουν στις αρχές του 2021 και με την πτώση του επιδημιολογικού φορτίου.

Πάντως και αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης δεν βλέπουν με θετικό μάτι το άνοιγμα των εστιατορίων και καφέ για μόνο 10-15 μέρες και μετά ένα νέο κλείσιμο.

Αυτό θα έχει νέες επιβαρυντικές διαστάσεις για την οικονομία των μαγαζιών αφού με την επαναφορά τους επανέρχονται και πολλά έξοδα που δεν μπορούν να καλυφθούν στις λίγες μέρες λειτουργίας.

Άλλωστε ακόμα και τώρα που τα μαγαζιά λειτουργούν μόνο με delivery και takeaway δεν έχουν την επιθυμητή αγοραστική εικόνα που επιθυμούν αφού στην ουσία είναι σα να υπολειτουργούν έχοντας αρκετούς περιορισμούς.

Η πιο πιθανή λοιπόν ατάκα για την εστίαση είναι το «Και του χρόνου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Leave a Comment