PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Δεν έλαβε αποζημίωση» ο Ντάρεν Ούιλσον


Ο αστυνομικός ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο, δεν έλαβε αποζημίωση μετά από την παραίτησή του από την αστυνομία, διευκρίνισε την Κυριακή ο δήμαρχος του Φέργκιουσον.

Ο Ντάρεν Ουίλσον, ο αστυνομικός ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο, δεν έλαβε αποζημίωση μετά από την παραίτησή του από την αστυνομία, διευκρίνισε την Κυριακή ο δήμαρχος του Φέργκιουσον.

Ο αστυνομικός ανακοίνωσε την παραίτησή του αργά το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας πως φοβάται για την ασφάλειά του καθώς και για την ασφάλεια των συναδέλφων του μετά την απόφαση σώματος ενόρκων να μην ασκηθεί δίωξη εναντίον του για τον φόνο του Μάικλ Μπράουν.

«Δεν θα υπάρξει αποζημίωση ούτε θα παραταθεί η καταβολή ασφαλιστικών επιδομάτων στον Ντάρεν Ουίλσον μετά την παραίτησή του», ξεκαθάρισε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Τζέιμς Νόουλς. Ο ίδιος παρουσίασε επίσης πρωτοβουλίες για να ενταχθούν περισσότεροι Αφροαμερικανοί στην αστυνομική δύναμη του Φέργκιουσον.

Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν ενίσχυσε τις επικρίσεις για τον τρόπο που η αστυνομία και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης αντιμετωπίζουν τους Αφροαμερικανούς και άλλες μειονοτικές ομάδες. Διαδηλώσεις πραγματοποιούνταν επί μήνες στο Φέργκιουσον, ενώ ταραχές ξέσπασαν όταν το σώμα των ενόρκων αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Ουίλσον.

Οι διαμαρτυρίες επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα. Το Σαββατοκύριακο έγιναν διαδηλώσεις σε περισσότερες από 100 πόλεις, σε δρόμους, εμπορικά κέντρα και κυβερνητικά κτήρια.

Χθες, Κυριακή, η οργή επεκτάθηκε στα γήπεδα, όταν η ομάδα φούτμπολ των Ραμς του Σεντ Λούις αναμετρήθηκε στο γήπεδό της με την ομάδα του Όκλαντ. Μερικοί από τους Ραμς μπήκαν στο γήπεδο έχοντας τα χέρια τους ψηλά στον αέρα, σε μία συμβολική κίνηση τιμής προς τον Μάικλ Μπράουν, ο οποίος -σύμφωνα με μάρτυρες- είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια όταν ο Ουίλσον τον πυροβόλησε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment