PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δεν έχει ακόμα γραφεία στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων


Σε αναζήτηση γραφείων για την Ένωση Κεντρώων βρίσκεται η Βουλή, αλλά προσκρούει στην άρνηση του πρ. πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να διευκολύνει. Αντίθετα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διευκόλυνε τη Βουλή, όπως προκύπτει από ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Ειδικότερα στον κ. Σημίτη, που διαθέτει ένα δίχωρο γραφείο 70 τ.μ. στο κεντρικό κτίριο της Βουλής, προτάθηκε είτε να μετακινηθεί εντός του κεντρικού κτιρίου αλλά σε μικρότερο χώρο είτε να μετακινηθεί σε εξίσου μεγάλο χώρο εκτός Βουλής (και συγκεκριμένα σε κτίριο στην Λ. Αμαλίας).

Ωστόσο από την πλευρά του κ. Σημίτη υπήρξε αρνητική απάντηση και στις δύο προτάσεις.

Αντίθετα ο κ. Παπανδρέου μετακινήθηκε από γραφείο 70 τ.μ. σε γραφείο 40 τ.μ. εντός της Βουλής, το οποίο βρίσκεται κοντά στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Βούτσης στην επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου τον ευχαριστεί «για την ανταπόκρισή σας στο αίτημα να δεχθείτε ένα γραφείο λιγότερων τετραγωνικών μέτρων, στο κτίριο της Βουλής, για την επιτέλεση του έργου σας».

«Είναι αυτονόητο ότι η Βουλή θα πρέπει να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις πάγιες ανάγκες των βουλευτών και των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, με την είσοδο στη Βουλή μίας επιπλέον Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στο κεντρικό κτίριο είναι εντονότατο», επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει: «η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι να συμβάλλουμε όλοι, ιδίως οι πρώην πρόεδροι της Βουλής και οι πρώην πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ώστε όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της παρούσας συνόδου να μπορούν να ασκούν απερίσπαστα το κοινοβουλευτικό τους έργο».

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί συζήτηση και με τον πρ. πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος επίσης διαθέτει μεγάλο δίχωρο γραφείο στο κεντρικό κτίριο της Βουλής.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment