PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δεκαεννέα προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό


Υπάρχει σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. αποτροπής ενεργειών εμπρησμού, τόνισε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας.

Σημείωσε πως έγιναν 19 προσαγωγές συνολικά από χτες ατόμων που κριθήκαν ύποπτα για τέτοιου είδους δράσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως ο ρόλος της αστυνομίας δεν ήταν μόνο η προληπτική εκκένωση και ο απεγκλωβισμός για τους ανθρώπους και πως μετά από αίτημα φιλοζωικής εταιρίας έχει διατεθεί μια κλούβα- όχημα από τους συνοδούς αστυνομικών σκύλους τους λεγόμενους Κ-9 και έχουν προχωρήσει σε απεγκλωβισμό και διάσωση αρκετών κατοικίδιων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται πως πάνω από 500 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ περιπολούν στα παραπάνω σημεία, ενώ τη νύχτα μπήκε ενεργά στις περιπολίες και ο στρατός, για την επιτήρηση των καμένων και τον εντοπισμό αναζωπυρώσεων.

Από πλευράς αστυνομίας η επιτήρηση γίνεται με ένστολες περιπολίες αλλά και με κλιμάκια της Ασφάλειας με συμβατικά αυτοκίνητα και πολιτική περιβολή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος είναι και ο κόσμος που ενημερώνει άμεσα την αστυνομία για κάθε τι ύποπτο.

Συλλήψεις

Εξαιτίας αυτού, έγιναν και οι τελευταίες τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς και συγκεκριμένα του 43χρονου στο Κρυονέρι προχτές, του 47χρονου χτες στο άλσος Πετρούπολης, ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε 4 κάδους, αλλά και σε ένα θάμνο και έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής και την αλλοδαπή που επιχείρησε να βάλει φωτιά στο Πεδίο του Άρεως επίσης προχθές.

3 μέρες νωρίτερα συνελήφθη και ένας 63χρονος στον Θεολόγος της Φθιώτιδας για τον εμπρησμό από αμέλεια καθώς προέβαινε σε κάποιες εργασίες με σιδηροτροχό.

Για ένα οργανωμένο σχέδιο πίσω από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική, μίλησε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί του Σαββάτου αναφερόμενος στις συλλήψεις για εμπρησμούς που έγιναν σε όλη την Ελλάδα.

Συνελήφθη 38χρονος για απόπειρα εμπρησμού στο Άλσος Φινόπουλου

Μια ακόμα σύλληψη για απόπειρα εμπρησμού στο άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη αυτή την φορά, έγινε χτες το απόγευμα από αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν περιπολία στο πλαίσιο της επιφυλακής και επιτήρησης στην Αττική, για την πρόληψη εμπρησμών.

Πρόκειται για έναν 38χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό από την ΓΑΔΑ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν εντός του άλσους Φινοπούλου στην Αθήνα, έκριναν ύποπτο τον 38χρονο, ο οποίος έφερε σακίδιο πλάτης που προσπαθούσε να κρύψει. Άμεσα προσέγγισαν το άτομο και πραγματοποίησαν έλεγχο διαπιστώνοντας ότι κρατούσε αναπτήρα και ένα άδειο πακέτο τσιγάρα με εμφανή ίχνη καύσης, ενώ σε παρακείμενη ρίζα δέντρου βρίσκονταν κομμάτια από χαρτοπετσέτες.

Στο σακίδιό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο αυτοσχέδια φιτίλια από χαρτί και ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου, όλα με εμφανή ίχνη καύσης.

Αναζητείται ύποπτος για εμπρησμό στη Δίβρη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Δίβρη και τα Τριπόταμα, αλλά και στην περιοχή της Λασιώνας, με το περιστατικό εμπρησμού στην άκρη του δρόμου, που έγινε αντιληπτό από ομάδες που περιπολούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Ilialive, κάτοικοι από τα Τριπόταμα, αντιλήφθηκαν το κόκκινο φορτηγάκι και τον οδηγό του που έβαλε φωτιά στην άκρη του δρόμου, ενώ ελέγχεται αν χρησιμοποίησε και μπετόνι με βενζίνη.

Στην αναζήτηση του επίδοξου εμπρηστή, αλλά και άλλων τέτοιων περιστατικών, βρίσκονται στην ορεινή περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας καθώς φοβούνται οι κάτοικοι και οι αρχές, για κακόβουλες ενέργειες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Leave a Comment