PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δέκα χρόνια από την τραγωδία στη Marfin


Οι τραγικές εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου με αρνητικό αντίκτυπο.

Ήταν σαν σήμερα, πριν δέκα χρόνια, όταν τρεις άνθρωποι -ανάμεσά τους και μία έγκυος- έχασαν τη ζωή τους, σ’ ένα κτήριο τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας.

Τρεις άνθρωποι που είχαν πάει το πρωί στη δουλειά τους, όπως κάθε άλλη μέρα, δολοφονήθηκαν μέσα στο φλεγόμενο νεοκλασικό κτήριο της οδού Σταδίου, όπου στεγαζόταν η τράπεζα Marfin.

Δέκα χρόνια μετά, τα όσα εκτυλίχτηκαν στις 5 Μαΐου του 2010 στην Αθήνα, συνεχίζουν να συγκλονίζουν. Μέχρι και σήμερα, οι συγγενείς των θυμάτων περιμένουν ακόμα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο των δικών τους ανθρώπων.

Ήταν λίγες μέρες μετά την είσοδο της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στις 23 Απριλίου ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αναγγείλει από το Καστελόριζο την ένταξη της Ελλάδας στον Μηχανισμό στήριξης.

Το πρωί της 5ης Μαΐου εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ξεχύνονται στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της τότε κυβέρνησης.

Ήταν 14:00 το μεσημέρι, όταν στη διάρκεια πορείας προς το Σύνταγμα, άγνωστοι κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία του υποκαταστήματος και έριξαν στο εσωτερικό μολότοφ, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους που βρίσκονταν μέσα.

Η φωτιά εξαπλώθηκε αμέσως, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πανικός. Κάποιοι κατάφεραν και βγήκαν σώοι, άλλοι πηδούσαν από τα μπαλκόνια στο κενό για να σωθούν, ή σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια του διπλανού κτηρίου προκειμένου να ξεφύγουν από τον καπνό. Τρεις όμως δεν τα κατάφεραν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment