PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Δείτε 5 προορισμούς για σύντομες αποδράσεις κοντά στην Αθήνα


Η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι αποδράσεις για μονοήμερες εκδρομές ή Σαββατοκύριακα κοντά στην Αθήνα είναι πιο αναγκαίες από ποτέ.

Όπως είναι γνωστό υπάρχουν αρκετοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα που υπόσχονται διασκέδαση, ξεκούραση και οικονομία.

Από οδικές αποδράσεις με αυτοκίνητο και ΚΤΕΛ μέχρι και κοντινές βόλτες με καραβάκια στα νησιά του Αργοσαρωνικού, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεκουραστείτε και θα γεμίσετε μπαταρίες για το απαιτητικό καλοκαίρι.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για μονοήμερες εκδρομές αλλά για αποδράσεις – εξπρές του Σαββατοκύριακου, το πολύ δύο ώρες από την Αθήνα.

Ερμιόνη

Δύο περίπου ώρες από την Αθήνα μπορείτε να βρεθείτε σε ένα μαγικό μέρος που θυμίζει νησί αλλά βρίσκεται στην στεριά.

Ο λόγος για την Ερμιόνη, τη γραφική παραλιακή πόλη της νοτιανατολικής της Αργολίδας, 85 χλμ. νοτιοανατολικά του Ναυπλίου.

Χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε μια μακρόστενη πευκόφυτη χερσόνησο, με το γραφικό λιμάνι της και τα ταβερνάκια με τα νόστιμα θαλασσινά, η Ερμιόνη δίνει την αίσθηση νησιού, ενώ προσφέρει στον επισκέπτη παραλίες που δεν τον αφήνουν να πλήξει.

Η Κουβέρτα, η Πετροθάλασσα, το Σεντόνι, η Δάρδιζα και οι παραλίες γύρω από το Μπίστι, ικανοποιούν κάθε γούστο. Επίσης, η Ερμιόνη είναι το ιδανικό μέρος για να οργανώσετε ολοήμερες εκδρομές σε προορισμούς όπως οι Σπέτσες, η Ύδρα, το Ναύπλιο, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών.

Σούνιο

Στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα για εκδρομή.

Ο ναός του Ποσειδώνα, σκαρφαλωμένος στα απόκρημνα βράχια του ακρωτηρίου να κοιτάζει τη θάλασσα του Αιγαίου και το υπέροχο φυσικό τοπίο ασκούν μια γοητεία που καθηλώνει κάθε επισκέπτη.

Ξεκινήστε νωρίς το πρωί για να αποφύγετε την κίνηση, απολαύστε το μπάνιο σας στο ΚΑΠΕ, μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής ή σε κάποιο μικρό κολπίσκο που θα ανακαλύψετε και στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς το ναό του Ποσειδώνα.

Από εδώ, η θέα της ακτογραμμής και των γειτονικών νησιών είναι μαγική. Για φαγητό κάντε μια στάση σε κάποια από τις ψαροταβέρνες της Παλαιάς Φώκαιας.

Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστορικό Λαύριο για να αράξετε στο λιμάνι για καφέ, φαγητό και ποτό με θέα στα ιστιοπλοϊκά.

Ναύπλιο

Είναι η σταθερή επιλογή για κοντινές αποδράσεις που επιφυλάσσουν επιτυχία και διασκέδαση. Το Ναύπλιο απέχει σχεδόν 1 ώρα και 45 λεπτά από την Αθήνα και αποτελεί ιδανική επιλογή για εκδρομή όλες τις εποχές του χρόνου, όχι μόνο το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης με τα επιβλητικά ενετικά και νεοκλασικά κτήρια, τα μουσεία, τα κάστρα, οι πεζόδρομοι με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και φυσικά τα αξιοθέατα της παλιάς πόλης, καθιστούν το Ναύπλιο έναν από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους προορισμούς.

Το Παλαμήδι αποτελεί σημείο αναφοράς και αξίζει να το επισκεφτείτε ξανά και ξανά για την πανοραμική θέα της παλιάς και της νέας πόλης του Ναυπλίου.

Πόρος

Ο Πόρος απέχει 2 ώρες και 15 λεπτα με συμβατικό πλοίο από τον Πειραιά και 1 ώρα με ιπτάμενο δελφίνι. Με τη γραφικότητα, την κοσμοπολίτικη ζωή και τις μοντέρνες ανέσεις του έχει αποτελέσει πόλο έλξης για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

Είναι κατάφυτος με πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Στα γραφικά σοκάκια του Πόρου, ανάμεσα στα ασβεστωμένα σπίτια, γεμάτα από μπουκαμβίλιες, βρίσκονται διάσπαρτα παραδοσιακά ταβερνάκια. Κατά μήκος της προβλήτας ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από καφετέριες, εστιατόρια, τουριστικά καταστήματα, μπαράκια και Clubs. Υπάρχει και θερινός κινηματογράφος.

Το Νεώριο είναι ίσως η πιο γραφική περιοχή του Πόρου. Οι παραλίες Μικρός και Μεγάλος Νεώριος, το Λιμανάκι της Αγάπης και ο Ρωσικός Ναύσταθμος με το μικρό νησάκι Δασκάλιο ξεχωρίζουν, ενώ συχνή συγκοινωνία μελεωφορία, ταξί ή με βαρκούλες συνδέουν την πόλη με αυτές τις περιοχές.Ειδικά στο Λιμανάκι της Αγάπης μπορείτε να απολαύσετε νυκτερινό μπάνιο, ενώ παρέες με κιθάρες σας κρατούν συντροφιά.

Επίσης, η Βαγιωνιά αποτελεί μια οργανωμένη παραλία που προσφέρεται για ήρεμες διακοπές και υποβρύχιο ψάρεμα. Αποτελεί υποθαλάσσιο “μουσείο”, αφού στο βυθό της διακρίνεται ολόκληρη πολιτεία, ακόμη και πλακόστρωτοι δρόμοι και θεμέλια αρχαίων σπιτιών.

Χαλκίδα

Απέχει σχεδόν μια ώρα από την Αθήνα και αποτελεί πολυαγαπημένο προορισμό, που όμως σας δίνει την εντύπωση πως έχετε απομακρυνθεί πολύ από την πολύβουη πρωτεύουσα. Είναι όμορφη, έχει πάρα πολλά πράγματα να απολαύσετε και είναι ιδανική ακόμα και για ένα σύντομο καφεδάκι αν δε διαθέτετε πολύ χρόνο.

Ξεκινήστε με μία χαλαρή βόλτα στην παραλία και μετά απολαύστε τον καφέ σας. Περπατήστε μέχρι κάτω χαμηλά τον πεζόδρομο της Χαλκίδας δείτε να δεσπόζει το Κόκκινο Σπίτι ένα εντυπωσιακό αρχοντικό της οικογένειας Μάλλιου που τραβά τα βλέμματα με το χαρακτηριστικό χρώμα, τις μαρμάρινες λεπτομέρειες, τα αετώματα. Συνεχίστε με μία επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο και τέλος απολαύστε το γεύμα σας πάνω στη θάλασσα.

Για μπάνιο προτιμήστε την παραλία των Αλυκών (εκεί βρίσκεται και το φημισμένο μαγαζί Ιππόκαμπος) όπου θα βρείτε εξαιρετική οργάνωση, ξαπλώστρες και μια πανέμορφη αμμουδερή παραλία.

Οι προορισμοί είναι ενδεικτικοί και αποτελούν τις δικές μας προτάσεις αλλά όπως γίνεται αντιληπτό, υπάρχουν ακόμα πολλές επιλογές κοντά στην Αθήνα, όπως η Αίγινα, το Λουτράκι, η Εύβοια κ.α.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment