PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΔΕΔΔΗΕ: Σπάνια περίπτωση η βλάβη στην Ύδρα


Ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε ό,τι ήταν δυνατόν στο γεγονός της διακοπής ρεύματος στην Ύδρα, όμως ήταν πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η βλάβη, καθώς η περίπτωση χαρακτηρίζεται σπάνια και ιδιάζουσα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), Νίκο Χατζηαργυρίου.

«Δύτες προσπαθούν να εντοπίσουν σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαρροή στο βασικό υποβρύχιο καλώδιο. Η Ύδρα ηλεκτροδοτείται, καθώς μπήκε σε λειτουργία το εφεδρικό υποβρύχιο καλώδιο ηλεκτροδότησης» επισήμανε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», εξηγώντας ότι «υπήρξε ένα ταυτόχρονο σφάλμα στα δύο τμήματα του δικτύου και στο ένα από τα δύο υποβρύχια καλώδια τροφοδότησης και στο εναέριο κομμάτι που ήταν στην πλευρά της Πελοποννήσου».

Σημείωσε ότι «ήταν πολύ δύσκολο να εντοπιστεί το σφάλμα, μπέρδευε τις ενδείξεις που είχαμε στα όργανα καταγραφής και εποπτείας του δικτύου» και πρόσθεσε ότι «ενώ έγιναν μεγάλες προσπάθειες από τα συνεργεία με επιτόπιες επιθεωρήσεις σε όλο το δίκτυο, ήταν δύσκολο να βρεθεί το βραχυκύκλωμα, καθώς στο εναέριο καλώδιο δεν ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού, δεν μπορούσαν να το δουν τα συνεργεία και έγιναν εξειδικευμένες μετρήσεις προκειμένου να εντοπιστεί».

Ο κ. Χατζηαργυρίου τόνισε επίσης ότι «υπάρχουν και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 3 ΜW (γεννήτριες ηλεκτροδότησης), που βρίσκονται πάνω στο πλοίο με δεξαμενές πετρελαίου, έτοιμα να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρικό ρεύμα το νησί εάν χρειαστεί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment