PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας: Εκπαίδευση και κλιματική αλλαγή


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Γ΄ Αθήνας σε συνεργασία με το 8ο ΓΕ.Λ. Περιστερίου και τη συνδρομή του Μουσείου της Τράπεζας Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – Κλιματική κρίση ή κλιματική κατάρρευση;» την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Επισκοπείου της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και μέσω webex σχολεία αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, το Γυμνάσιο Λιβαδερού, το Γυμνάσιο Αιανής, το Γυμνάσιο Ξηρολίμνης, το Γενικό Λύκειο Σερβίων και το 2ο ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας των δύο Διευθύνσεων.

Χαιρετισμό απηύθυναν o Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, κ. Μακρή Δήμητρα, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, κ. Βόντσα Βασιλική, o κ. Θεοδωράκος Αναστάσιος, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Περιστερίου, ο κ. Φανίδης Χρήστος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών στη Δ.Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας και ο κ. Αλεξανδράτος Χαράλαμπος, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας.

Εισηγητές ήταν ο κ. Νάστος Παναγιώτης, Καθηγητής Κλιματολογίας, Δ/ντής Εργαστηρίου Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικής Περιβάλλοντος, ΕΚΠΑ, ο οποίος στην εισήγησή του ανέλυσε τα αίτια της κλιματικής αλλαγής, τις περίπλοκες πτυχές και επιπτώσεις και επεσήμανε την ανάγκη για την άμεση αντιμετώπισής τους και ο κ. Βλαχάκης Γεώργιος Aν. Καθηγητής Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Δ/ντής του Π.Μ.Σ. «Επικοινωνία της Επιστήμης», που αναφέρθηκε στις επικίνδυνες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που είναι ήδη αισθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και προβλέπεται να γίνουν συχνότερες και εντονότερες τις επόμενες δεκαετίες, εάν δεν εφαρμοστούν αποτελεσματικές πολιτικές πρόληψης και αντιμετώπισης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Ζαρκαδούλας Γεώργιος, Φυσικός M.Sc., Διευθυντής 8ου ΓΕΛ Περιστερίου. Τέλος, η ημερίδα ολοκληρώθηκε με διαδραστικό διάλογο, όπου ακούστηκαν οι απόψεις των συμμετεχόντων και επιλύθηκαν απορίες των μαθητών /τριών.

Σε κάθε μαθητή/τρια και συνοδό εκπαιδευτικό δόθηκε βεβαίωση συμμετοχής και ένα βιβλίο με τίτλο «Ο Μεγάλος Μετασχηματισμός. Κλίμα – Μπορούμε να αλλάξουμε πορεία;», ευγενική χορηγία του Μουσείου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης επιθυμούν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, δημιουργώντας δίκτυα σχολείων που έχουν περιβαλλοντική ευαισθησία και εργάζονται για τη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος και την αποτροπή της περαιτέρω καταστροφής του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment