PeristeriNews.gr
Δημοτικά

ΔΑΣ-ΟΤΑ: «Ο κατήφορός του εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν έχει τέρμα»Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Αναλυτικά:

Την παρασκευή 9/6 η παράταξη μας ζήτησε έκτακτο Δ/Σ του σωματείου εργαζομένων για να συζητηθούν επείγοντα θέματα:

1)Να πάρουμε απόφαση να στηρίξουμε την απόφαση της Παναττικής Επιτροπής των συναδέλφων με παράταση, για 24 απεργία και καταλήψεις με το που θα βγει η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που τους πετάει εκτός εργασίας και τους δείχνει το δρόμο της ανεργίας, που μπορεί να συμπαρασύρει ένα σωρό συναδέλφους ακόμα από Βοήθεια στο Σπίτι τις Σχολικές καθαρίστριες τους συναδέλφους με προγράμματα ΕΣΠΑ.

2)Να πάρουμε απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 9/6 αντιδρώντας στα νέα μέτρα που φέρνει σαν κλέφτης η κυβέρνηση με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Στο πρώτο θέμα η πλειοψηφία του σωματείου αρνήθηκε να στηρίξει τον αγώνα τον συναδέλφων που κινδυνεύουν να μπουν στη δεξαμενή της ανεργίας. Λέγοντας ότι μπορεί να πιάσαμε τη διοίκηση Παχατουριδη κότσο (κορόιδο) που ψήφησε στο Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για τη μετατροπή των συμβάσεων  τους σε αόριστου χρόνου αλλά αυτούς δεν μπορούμε να τους πιάσουμε κορόιδα για να στηρίξουν των αγώνα των συναδέλφων.

-Στο δεύτερο θέμα είπαν ότι δεν συμφωνούν με τα νέα μετρά που φέρνει η κυβέρνηση, αλλά   καταψήφισαν την πρόταση της ΔΑΣ για την συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ,  βγάζοντας το σκασμό  στην ερώτηση μας πως σκέπτονται να αντιδράσουν απέναντι στα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μετρά αφού πέρα από το ΠΑΜΕ ούτε η ΠΟΕ ΟΤΑ ούτε η ΑΔΕΔΥ  που πίνουν νερό στο όνομα τους δεν έχουν εξαγγείλει καμία κινητοποίηση μιας και είναι πλήρη ευθηγραμησμενες με την στήριξη της αντιλαϊκής αντεργατικής πολίτικης που προωθείτε από την Ε.Ε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και υλοποιείτε  από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Ελλάδα.

Προσπάθησαν να κρυφτούν λέγοντας ότι  αυτές οι αγωνίστηκες δράσεις είναι κομματικές.

Ρωτάμε συνάδελφοι:

Είναι κομματικό να οργανώνεις τον αγώνα σου; όταν χάνεις τη δουλεία σου, τόσο δύσκολο είναι άραγε να θυμηθούν ότι και αυτοί οι ίδιοι όπως και οι πλειοψηφία των δημοτικών υπαλλήλων έχουν προσληφθεί αρχικά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μετατράπηκαν σε αόριστου χρόνου.

Είναι κομματικό να αντιδράς στα νέα μέτρα τις συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Που έχει να κάνει με τη μείωση του αφορολογήτου, με τη συντήρηση του άθλιου καθεστώτος για τις συλλογικές συμβάσεις, με το νέο συνδικαλιστικό νόμο που βάζει εμπόδια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, με νόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, πάγωμα των συντάξεων κ.α.

Ρωτάμε συνάδελφοι:

Τι δεν είναι κομματικό; να απολύονται οι συνάδελφοι σου και εσύ να σφυρίζεις αδιάφορα.

 Τι δεν είναι κομματικό; Nα βγάζεις το σκασμό απέναντι στα βάρβαρα μετρά που τσακίζουν τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη, όπως στη Ελλάδα και με τη στάση σου να στηρίζεις αυτή τη πολίτικη.

Τι δεν είναι κομματικό; Να περνά η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει και η δημοτική αρχή του δήμου μας χωρίς κανένα εμπόδιο, αφού το προεδρείο του σωματείου μας  πρωτοστατεί στην απεργοσπασία,  δημιουργεί απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, σπέρνει την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, ώστε να βάζει εμπόδια στην ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν είναι άθλιο και υποκριτικό; Να ενισχύεις την απογοήτευση και συμβιβασμό με την απεργοσπασία και να χαρακτηρίζεις «κομματικούς» αυτούς που αρνούνται να υποταχτούν σε τέτοιες λογικές!!!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

«Πρωταθλητές» στην ανακύκλωση οι μαθητές του Δήμου Περιστερίου

Peristeri News

Υποβολή αιτήσεων για τα Camp που διοργανώνει ο Δήμος Περιστερίου

Peristeri News

Κλιματιζόμενες αίθουσες για τις υψηλές θερμοκρασίες στον Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment