PeristeriNews.gr
Δημοτικά

ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Περιστερίου: Μέτρα προστασίας των συναδέλφων τώρα!


Σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) ΟΤΑ Δήμου Περιστερίου, αναφέρεται στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού που έχουν εμφανιστεί σε υπηρεσίες του δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ:

«Μετά από τουλάχιστον 6 κρούσματα, 4 στο Δημαρχείο και 2 στις τεχνικές υπηρεσίες, σε διάστημα 3-4 ημερών, έχει πάρει τον ανήφορο στο δήμο Περιστερίου η διασπορά του covid 19.

H στάση της Δημοτικής Αρχής (εκτός από το ξύλινο “εσύ φταις”, μόνιμη επωδός της ατομικής ευθύνης) είναι αντιστρόφως ανάλογη των απαιτήσεων για προστασία των εργαζομένων, για να περιοριστεί η διασπορά. Ακόμα και αυτά τα πρωτόκολλα λάστιχο του ΕΟΔΥ τα έχει κάνει σφεντόνα!!

Άλλο τμήμα με κρούσματα το κλείνει, άλλους εργαζόμενους που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα τους βάζει σε καραντίνα, άλλους τους στέλνει για μοριακό τεστ, ενώ την πλειοψηφία των εργαζομένων τους στέλνει μετά από 4 ημέρες στην πλατεία Περιστερίου σε ομαδικό rapid test που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη για τους δημότες.

Η βουβή αγανάκτηση δεν φτάνει.

Η ΔΑΣ καταγγέλλει: οι χώροι εργασίας, στο δήμο μας έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Απαιτούμε:

  • μέτρα στα τμήματα που εστιάζεται το πρόβλημα, με οργανωμένο σχέδιο, με έλεγχο άμεσα και συχνά, με τεστ όπου θα είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής και όχι να επαφίεται στην ατομική ευθύνη του εργαζόμενου.
  • να αξιοποιηθεί ο γιατρός εργασίας για την εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου από τον COVID-19 και την υπόδειξη συλλογικών μέτρων πρόληψης, πρόσθετων μέτρων προστασίας των εργαζομένων που εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο λόγω προβλημάτων υγείας, την παραμονή εκτός εργασίας εργαζομένων με συμπτώματα ή με ιστορικό έκθεσης στον κορονοϊό, την καταγραφή της επαγγελματικής νοσηρότητας.

Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment