PeristeriNews.gr
Δημοτικά

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Απεργοσπασία του Συλλόγου εργαζομένων Δήμου Περιστερίου


Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ με αφορμή την πρόσφατη απεργοσπασία, στην τελευταία απεργία, του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Περιστερίου:

Αρκετά τα ψέματα και οι απάτες τους, κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί, κανένας εργαζόμενος να μην πέσει στην παγίδα της μεγάλοεργοδοσίας, της κυβέρνησης και και των κομμάτων που ψήφισαν και στηρίζουν φανερά και κρυφά το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο.

Όλοι αυτοί μαζί γκρέμισαν και γκρεμίζουν οτι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, οτι έχει απομείνει από τις όποιες κοινωνικές παροχές.

Όλοι αυτοί μαζί χτίζουν ασφάλιση στα θεμέλιά ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγάλων επιχειρηματιών στον χώρο της υγείας (με σπόνσορα προσφάτως και το προεδρείο του Δ/Σ του Συλλόγου μας) για να ξεζουμίσουν ακόμη περισσότερο εμάς και τα παιδιά μας.

Με την προχθεσινή εικοσιτετράωρη απεργία στους χώρους του Δημοσίου δώσαμε ένα ακόμα μήνυμα για το πως οι εργαζόμενοι αξιοποιώντας τη δύναμή μας μπορούμε να τους καθυστερήσουμε να τους εμποδίσουμε.

Μπροστά και στην επικείμενη 48η απεργιακή κινητοποίηση καλούμε τον κάθε τίμιο αξιοπρεπή συνάδελφο-σσα, είτε απέργησε, είτε δεν μπόρεσε να υπερβεί τα εμπόδια που μας έχουν επιβάλει οι πλουτοκράτες η Ευρωπαϊκή Ένωσή το πολιτικό υπηρετικό τους προσωπικό και η εργοδοσία να αναλογιστεί:

Εμπόδιο στον σχεδιασμο της κυβέρνησης βάση των δεσμεύσεων της στο κουαρτέτο από τα τέλη Νοέμβρη να νομοθέτηση τον Νομο Λαιμητόμο στο ασφαλιστικό,

Ήταν μήπως;

Η άρνηση της πλειοψηφίας στο Δ/Σ του Συλλόγου των εργαζομένων στην ΔΑΣ-ΟΤΑ οποιασδήποτε μορφής ενημέρωση (Γενικής Συνέλευσης, καταλήψεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις) των εργαζομένων.

Ήταν μήπως.

Η συνειδητή υπονόμευση από πλευράς του προεδρείου του Δ/Σ του Συλλόγου με την μη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα την απεργοσπασία τους στην τελευταία απεργία, χωρίς έστω να δηλώσουν με μια ανακοίνωσή τους τη διαφωνία τους.

Ήταν μήπως;

Η εχθρότητα που επιδεικνύεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια ενότητας και μεταξύ των εργαζομένων, αρνούμενη η πλειοψηφία του συλλόγου να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με δικαίωμα εγγραφής στο σύλλογο, η με τη συμμετοχή του συλλόγου στις δράσεις της Λαϊκής Επιτροπής με τους ανέργους, επαγγελματοβιοτεχνες, και άλλους φορείς στο Περιστέρι.

Πραγματικό εμπόδιο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την έστω καθυστέρηση, αναβολή, να νομοθετήσει τον νόμο λαιμητόμο:

Είναι μήπως ;

Η συνεχής υπομονετική επίμονη προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, χώρο το χώρο, άνθρωπο τον άνθρωπο ο καθένας ξεχωριστά για τις επιπτώσεις των μέτρων και την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους στους αγώνες.

Είναι μηπως ;

H ταύτισή λόγων και έργων της ΔΑΣ, καταβάλλοντας συνειδητά το αντίτιμο των Αγώνων γνωρίζοντας ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν γίνονται.

Είναι μηπως ;

Η συσπείρωση και η ενίσχυση του μετώπου μέσω της διεύρυνσης του και με τη συμμετοχή και διεκδίκηση όλων των εργαζομένων ανεξάρτητου τρόπου πρόσληψης και με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και φορείς της γειτονιάς μέσω των Λαϊκών Επιτροπών που και αυτά υποφέρουν από τις αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές που μας επιβάλλουν.

 

Το αμέσως επόμενο διάστημα και εν όψει της 48ης απεργιακής κινητοποίησης ενημερωνόμαστε οργανωνόμαστε γύρω από τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ γυρνάμε την πλάτη μας στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που μας θυμούνται λίγο πριν τις εκλογές του συλλόγου για να μας αποσπάσουν τη ψήφο μας και να βάλουν το σύλλογο για άλλα τρία χρόνια στη κατάψυξη.

Προχωράμε με μεγαλύτερο πείσμα και ορμή να εμποδίσουμε τα αντεργατικά αντιλαϊκά τους σχέδια, ως τώρα τους καθυστερήσαμε να κατεβάσουν το νόμο λαιμητόμο για μας και τα παιδιά μας, συνεχίζουμε και παλεύουμε μέχρι και να το ανατρέψουμε.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΘΕΑΤΗΣ ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ    

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment