PeristeriNews.gr
Δημοτικά

ΔΑΣ Δήμου Περιστερίου: Όταν δεν υπάρχει δράση, όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, αρχίζει η λασπολογία, αρχίζει η συκοφαντία


Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) του Δήμου Περιστερίου, αναφέρει:

«Όσο και να προσπαθεί να καλυφτεί για την υπονόμευση της απεργίας για τα ΒΑΕ με την σκηνοθετημένη απολογία της η πλειοψηφία του συλλόγου εργαζομένων του δήμου μας (Συνδικαλιστική Ανατροπή), όσο και να προσπαθεί να συκοφαντήσει τις δυνάμεις μας, η ρημάδα η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Στην απεργία στις 21 Φλεβάρη για τα ΒΑΕ, μέλη τις πλειοψηφίας του σωματείου πρωτοστάτησαν στην απεργοσπασία, αντίθετα υπήρξε δυναμική παρουσία της ΔΑΣ ΟΤΑ Περιστερίου και της Σωματειακής Επιτροπής Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στη συγκέντρωση και στην συμβολική κατάληψη του υπουργείου.

Οι δυο γραμμές  του συνδικαλιστικού κινήματος εκφράζονται και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου.

Από τη μια οι δυνάμεις της ΔΑΣ με κατεύθυνση αντίστασης στη αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου που έχει υιοθετήσει και η δημοτική αρχή Περιστερίου, με επίμονη προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, οργάνωσης της πάλης για μόνιμη και σταθερή δουλεία, για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο δήμο μας, για την διεκδίκηση των ΒΑΕ, για την αντίθεση στις αξιολογήσεις, για να λαμβάνουν Μέσα Ατομικής Προστασίας μόνιμοι και συμβασιούχοι, για τα εργοδοτικά εγκλήματα. Για την πάλη απέναντι στο φασισμό, την συμμετοχή μας στην κοινωνική συμμαχία με άλλους φορείς και σωματεία για υγεία, παιδεία, εργασία σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Από την άλλη η Συνδικαλιστική Ανατροπή με κατεύθυνση στήριξης της εργοδοσίας του Δήμου Περιστερίου και της κυβερνητικής πολιτικής. Πρωτοστατεί στη απεργοσπασία, υπονομεύει κάθε μορφή αγώνα, στέκετε προσοχή στη διοίκηση μπροστά στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και δομών, στις διπλοβάρδιες και την κατάργηση του πενθήμερου, κουκουλώνει εργατικά ατυχήματα. Αποσιωπά την μη καταβολή του επιδόματος ΒΑΕ στους δικαιούχους που εργάζονται στο χώρο του αμαξοστασίου όπου υπάρχει Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, και ένα σωρό ζητήματα ακόμα που προκύπτουν από την αντεργατική πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Να γιατί τους περισσεύει ο τσαμπουκάς και η λάσπη απέναντι στις δυνάμεις της ΔΑΣ. Τους ενοχλεί η οργάνωση της πάλης, η αποκάλυψη της αντεργατικής πολιτικής των αφεντικών τους! Δεν είναι αυτοί που στηρίζουν όλο το αντεργατικό αντιλαϊκό οπλοστάσιο της κυβέρνησης στη λογική του μικρότερου κάκου;  Μήπως δεν είναι αυτή που βάζουν πλάτη στην εφαρμογή της αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης από τη διοίκηση Παχατουριδη στο Περιστέρι; Μήπως δεν είναι αυτοί που συμμετέχουν στην οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας Παχατουρίδη;

Τα όσα γράφουν θα ήταν για γέλια αν δεν είχαν τις πλάτες των αφεντικών τους. Άλλα με γνήσια γκεμπελική πρακτική, πες πες ψέματα κάτι θα μείνει, συκοφαντούν και λασπολογούν. Άραγε πιστεύει κανείς εργαζόμενος ότι η ΔΑΣ απουσιάζει από τις απεργιακές συγκεντρώσεις; Άραγε πιστεύει κανείς εργαζόμενος ότι η ΔΑΣ λέει ότι μερίδα εργαζομένων  στο Σταθμό Μεταφορτώσεις Απορριμμάτων Περιστεριού έχουν λευχαιμία; Όπως διαδίδει η επιστρατευμένη από την πλειοψηφία του συλλόγου η  Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας.

Για να τα γράφουν αυτά δεν αρκεί μόνο ότι δεν έχουν τσίπα. Φαίνεται πως έχουν πάρει εργολαβία την κατασυκοφάντηση όσων σηκώνουν κεφάλι στα αφεντικά τους!

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!

Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας θα αλλάξει μόνο αν εμείς οι ίδιοι πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, αν πετάξουμε έξω από τα σωματεία τα τσιράκια της εργοδοσίας, τους ανθρώπους της κυβέρνησης στο κίνημα, που τώρα προωθούν τα νέα κυβερνητικά παραμύθια της μεταμνημονιακής εποχής. Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Συνάδελφε μην μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς!».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment