PeristeriNews.gr
Διεθνή

Δανία: Προχωρά σε μερική χαλάρωση περιορισμών


Η Δανία σχεδιάζει να επιτρέψει σε καταστήματα και κάποια σχολεία να ανοίξουν και πάλι τον Μάρτιο, σε μια πολυαναμενόμενη κίνηση που μπορεί, ωστόσο, να οδηγήσει σε άλμα τις εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω του κορωνοϊού τους επόμενους μήνες.

Η Δανία, που έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων στην Ευρώπη, έχει καταγράψει μείωση του αριθμού των γενικότερων μολύνσεων μετά την επιβολή μέτρων lockdown τον Δεκέμβριο σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση ενός περισσότερο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού.

Σε μια απόφαση που η πρωθυπουργός της χώρας χαρακτήρισε ‘λελογισμένο ρίσκο’, η κυβέρνηση θα επιτρέψει να ανοίξουν εκ νέου καταστήματα επιφάνειας κάτω των 5.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ οι υπαίθριες δραστηριότητες θα επιτρέπονται και πάλι με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων τα 25 άτομα.

Τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές της χώρας επίσης θα ανοίξουν αλλά οι μαθητές θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

Τα μέτρα, που βασίζονται στις συστάσεις συμβουλευτικής ομάδας εμπειρογνωμόνων, μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα να εκτοξευθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

«Περισσότερη δραστηριότητα θα σημαίνει επίσης περισσότερες μολύνσεις και άρα περισσότερες νοσηλείες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χένικε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι οι εισαγωγές λόγω της COVID-19 μπορεί πρόσκαιρα να κορυφωθούν γύρω στις 880 στα μέσα Απριλίου, επίπεδο υπερτριπλάσιο σε σχέση με τις 247 νοσηλείες σήμερα.

Το εκ νέου άνοιγμα των καταστημάτων αναμένεται να συνεισφέρει πάνω από 2 δισεκ. κορώνες (326,92 εκατ. δολάρια) στην οικονομία της Δανίας κάθε μήνα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Νικολάι Βάμεν.

«Έχουμε δει άλλες χώρες που έχουν κινηθεί πάρα πολύ γρήγορα και έχασαν τον έλεγχο της μόλυνσης. Αυτό είναι ένα σενάριο που πρέπει να αποφύγουμε», δήλωσε ο Βάμεν.

Ένα νέο και πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει χάος σε όλη την Ευρώπη, έγινε το κυρίαρχο στέλεχος στη Δανία τον Φεβρουάριο και είναι υπεύθυνο για τις μισές και πλέον μολύνσεις.

Η Δανία έχει καταγράψει συνολικά 208.556 κρούσματα και 2.343 θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment