Διεθνή

Δανία: Έτοιμη να αποσύρει τους περιορισμούς του κορωνοϊού

Η Δανία σκοπεύει να άρει όλους τους εναπομείναντες εγχώριους περιορισμούς κατά του COVID-19 την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για την πιο εκτεταμένη χαλάρωση των περιορισμών μέχρι σήμερα μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών, και προωθείται παρά τον υψηλο αριθμό κρουσμάτων.

Σε επιστολή προς το Κοινοβούλιο, ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χόνικε ανέφερε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να ακολουθήσει τις συστάσεις που εξέδωσε χθες, Τρίτη, μια επιτροπή ειδικών για άρση όλων των περιορισμών έως την 1η Φεβρουαρίου.

«Έχει υπάρξει μια αποσύνδεση ανάμεσα στην τάση που ίσχυε νωρίτερα στην πανδημία, ανάμεσα στην αύξηση των μολύνσεων και στην αύξηση των νοσηλειών COVID», ανέφερε η συμβουλευτική επιτροπή ειδικών σε μια έκθεση που φέρει ημερομηνία 21 Ιανουαρίου.

Η απόφαση της κυβέρνησης, ωστόσο, πρέπει να λάβει κοινοβουλευτική έγκριση.

Η Δανία χαλάρωσε τους περιορισμούς πριν από δύο εβδομάδες έπειτα από ένα λονκντάουν διάρκειας ενός μήνα, επιτρέποντας την επαναλειτουργία των κινηματογράφων και των χώρων μουσικών εκδηλώσεων, ωστόσο ορισμένοι περιορισμοί παραμένουν, όπως οι περιορισμένες ώρες λειτουργίας για τα εστιατόρια και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Τα νυχτερινά κέντρα μπορούν να ξανανοίξουν και τα εστιατόρια θα μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ μετά τις 10.00 μ.μ. – οι πελάτες δεν θα χρειάζεται να δείχνουν εμβολιαστικό πάσο στην είσοδο. Οι πολίτες που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα μπορούν να παίρνουν το λεωφορείο χωρίς την υποχρέωση να φορούν μάσκα και τα καταστήματα μπορούν να άρουν τους περιορισμούς στον αριθμό των πελατών.

Αν οι αλλαγές εγκριθούν, οι μοναδικοί κανόνες που θα παραμείνουν σε ισχύ θα είναι εκείνοι για τα τεστ και την απομόνωση κατά την είσοδο στη Δανία, που θα παραμείνουν σε ισχύ για άλλες τέσσερις εβδομάδες.

Η Δανία κατέγραψε 46.590 νέες μολύνσεις χθες, Τρίτη, ελαφρώς κάτω από μια κορύφωση 47.831 την Παρασκευή. Ο αριθμός των σχετιζόμενων με τον κορωνοϊό νοσηλειών αυξήθηκε σε 918, ο μεγαλύτερος σε ένα χρόνο. Ωστόσο οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν πως το 30% έως 40% των ασθενών που νοσηλεύονται τώρα με θετικό τεστ κορωνοϊού βρίσκονται στα νοσοκομείο για άλλους λόγους, διαφορετικούς από τον COVID-19.

Related posts

Κοντά στο 70% ο πληθωρισμός στην Τουρκία

Peristeri News

Ρωσία: Ισραηλινοί πολεμούν μαζί με το τάγμα Αζόφ στην Ουκρανία

Peristeri News

Αρμενία: Ξεσηκωμός για πιθανή παράδοση του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Peristeri News

Leave a Comment