PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Βίτσας: Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι


Σε ένταση τεχνητού χαρακτήρα που έχει να κάνει περισσότερο με την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και σημείωσε ότι «θέλουμε να ζούμε καλά, ειρηνικά, θέλουμε να ζούμε με αλληλεγγύη, αλλά είμαστε και θα είμαστε πάντα έτοιμοι».

Ο κ. Βίτσας από την Κόνιτσα όπου βρίσκεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 104 χρόνια από την απελευθέρωση κατά τον χαιρετισμό του σε επετειακή εκδήλωση, αφού μίλησε για το μεγαλείο ψυχής των Ελλήνων, για τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, υπογράμμισε: «Επειδή αγαπάμε την πατρίδα μας, χωρίς διεκδικήσεις, χωρίς μίσος προς τις πατρίδες των άλλων, επειδή θέλουμε να ζούμε με δημοκρατία και ελεύθερη έκφραση, επειδή δίνουμε πρώτη θέση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στον σεβασμό και την αλληλεγγύη, για αυτό το λόγο, υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία και στέλνουμε παντού το μήνυμα που πρέπει να ακούσουν καλά».

Υπογράμμισε ακόμα ότι «βρισκόμαστε με ένα εναργές πνεύμα και η νηφαλιότητα και η ψυχραιμία μας θα εκφραστεί και εκφράζεται και με την αποφασιστικότητα την οποία πλέον φαντάζομαι όλοι την έχουν καταλάβει».

Τόνισε πως η κυβέρνηση λειτουργεί και σε επίπεδο διπλωματικό και ότι το υπουργείο Εξωτερικών κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, οπότε και από αυτή την πλευρά είμαστε έτοιμοι.

Εξάλλου, ο αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφάνου, που συνοδεύει στον υπουργό στην Κόνιτσα, δήλωσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω πως ο ελληνικός στρατός προετοιμάζεται, σχεδιάζει και είναι έτοιμος, στο πλαίσιο της διακλαδικότητας και κάτω από τις οδηγίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ξέρουμε να κάνουμε την δουλειά μας, ο ελληνικός λαός, μπορεί να κοιμάται ήσυχος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment