PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Βίτσας: Λύση στο θέμα του στρατοπέδου συγκέντρωσης Χαϊδαρίου


Λύση μέσω και της Περιφέρειας Αττικής στο θέμα του στρατοπέδου συγκέντρωσης Χαϊδαρίου δίνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη.

«Είμαστε στην αρχή του τέλους ενός αγώνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας, ανακοινώνοντας ότι έως τέλος Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στατικής αποκατάστασης του κτηρίου που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο.

Οι εργασίες γίνονται από το ΓΕΣ με την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού.

Το επόμενο βήμα είναι η ανάδειξη του χώρου ως Μνημείου Εθνικής Αντίστασης, η οποία, κατά τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια.

«Εξετάζουμε τη μελέτη του υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη του χώρου, που χρειάζεται 1 εκατ. ευρώ. Σε συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου βρήκαμε τρόπο ώστε το ποσό αυτό να περάσει από την Περιφέρεια» ανέφερε ο κ. Βίτσας.

Πρόσθεσε ότι «εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει συνολική παραχώρηση της μικρής περιοχής σε συμφωνία με τους Δήμους Χαϊδαρίου και Περιστερίου και τον ΑΣΔΑ ώστε ο χώρος να λειτουργήσει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment