Πολιτική

Δ. Βίτσας: Λύση στο θέμα του στρατοπέδου συγκέντρωσης Χαϊδαρίου

Λύση μέσω και της Περιφέρειας Αττικής στο θέμα του στρατοπέδου συγκέντρωσης Χαϊδαρίου δίνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη.

«Είμαστε στην αρχή του τέλους ενός αγώνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας, ανακοινώνοντας ότι έως τέλος Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στατικής αποκατάστασης του κτηρίου που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο.

Οι εργασίες γίνονται από το ΓΕΣ με την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού.

Το επόμενο βήμα είναι η ανάδειξη του χώρου ως Μνημείου Εθνικής Αντίστασης, η οποία, κατά τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια.

«Εξετάζουμε τη μελέτη του υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη του χώρου, που χρειάζεται 1 εκατ. ευρώ. Σε συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου βρήκαμε τρόπο ώστε το ποσό αυτό να περάσει από την Περιφέρεια» ανέφερε ο κ. Βίτσας.

Πρόσθεσε ότι «εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει συνολική παραχώρηση της μικρής περιοχής σε συμφωνία με τους Δήμους Χαϊδαρίου και Περιστερίου και τον ΑΣΔΑ ώστε ο χώρος να λειτουργήσει».

Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Θα ανακοινώσουμε συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας

Peristeri News

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment