PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Βίτσας: Μπορούμε να διαχειριστούμε το προσφυγικό



Aισιόδοξος ότι θα επιλυθούν τα ζητήματα και θα ξεπεραστούν τα προσκόμματα που θέτει η Τουρκία αναφορικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Δ. Βίτσας, μιλώντας στο Mega.

Όπως διευκρίνισε, η συμφωνία που έχει υπογραφεί από τα εμπλεκόμενα μέλη προβλέπει για το ΝΑΤΟ «παρατήρηση, καταγραφή και ενημέρωση» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και τα τουρκικά παράλια.

Ο κ. Βίτσας υποστήριξε ακόμη ότι «μπορούμε να διαχειριστούμε το ζήτημα με τους πρόσφυγες προς όφελος της χώρας και της Ευρώπης» και «να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο». Επισήμανε ότι η ταυτοποίηση των προσφύγων γίνεται στα κέντρα πρώτης υποδοχής και συμπλήρωσε ότι το 95% των ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες.

Το ποσοστό αμφισβήτησε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό. Επέρριψε παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, κάνοντας λόγο για ανικανότητα και άρνηση της πραγματικότητας. Υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη και η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει αποτύχει.

Δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο και «βρισκόμαστε με μία Τουρκία που αμφισβητεί το σύνολο των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» ανέφερε η βουλευτής της Ν.Δ.. «Εάν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει να οργανωθεί, να δημιουργήσει τις προδιαγραφές για να προφυλάξει τον ελληνικό λαό, θα βρεθεί σε ακόμη δυσκολότερη κατάσταση τις επόμενες ημέρες» εκτίμησε τέλος η κ. Μπακογιάννη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εποικοδομητική συνάντηση αλλά και «καρφιά» στις δηλώσεις

Peristeri News

Τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος

Peristeri News

Leave a Comment