PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Μέτρα μετά το 2018 δεν γίνονται αποδεκτά


Όλες οι πλευρές και ειδικά το ΔΝΤ πρέπει να κατανοήσουν ότι μέτρα μετά το 2018 δεν γίνονται αποδεκτά, ενώ το ίδιο ισχύει και για ενδεχόμενη λύση στα εργασιακά που θα αντίκειται στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Εργαζόμαστε εντατικά για μία συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει υποχωρήσεις στα εργασιακά και θα γεφυρώνει το χάσμα στα δημοσιονομικά» είπε συγκεκριμένα, ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σημείωσε ακόμη πως είναι εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος να υπάρξει staff level agreement μέχρι το τέλος της εβδομάδας και πολιτική συμφωνία στο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ υπογράμμισε ότι «plan b δεν υφίσταται για την ελληνική κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, θα πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες από όλες τις πλευρές ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ποσοτική χαλάρωση.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφείς τις θέσεις της για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μη αποδοχή της αύξησης του ορίου στις ομαδικές απολύσεις. Ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να αποδεχθεί η κυβέρνηση να πάρει δυσμενη μετρα τώρα ώστε να υπάρξει αποκατάσταση αργότερα. «Δεν συζητάμε σενάρια μετάθεσης τους προβλήματος στο μέλλον», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι σημαντική για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε για μία ακόμη φορά τα περί προσφυγής στις κάλπες, χαρακτηρίζοντας «μη υπαρκτό» το σενάριο των εκλογών. «Το σενάριο των εκλογών εν μέσω διαπραγμάτευσης είναι η θέση της Ν.Δ.. Και η θέση αυτή είναι επικίνδυνη για τη χώρα γιατί θα διέκοπτε τη διαδικασία της αξιολόγησης», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment