PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Καμία πρόθεση για μείωση του αφορολόγητου


Αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση για μείωση του αφορολογήτου είτε μέσω του αυτόματου δημοσιονομικού διορθωτή είτε μη εντασσόμενη στον «κόφτη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει από την κυβέρνηση η πρόθεση να αλλάξει το αφορολόγητο για μετά το τέλος του προγράμματος.

Ο κ. Τζανακόπουλος και κατά την εισηγητική του τοποθέτηση είχε διαψεύσει τα περί μείωσης του αφορολογήτου με ένταξή του στον αυτόματο δημοσιονομικό διορθωτή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δημοσιεύματα περί μείωσης του αφορολογήτου με ένταξή του στον αυτόματο δημοσιονομικό διορθωτή ή κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις δεν έχουν καμία βάση. Είπε επίσης ότι δεν συζητείται οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ.

Παράλληλα διέψευσε και δημοσιεύματα περί αρνητικού κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Κομισιόν και περί δήθεν αγανάκτησης, όπως ανέφερε, που επικρατεί στις τάξεις των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο κ. Τζανακόπουλος διεμήνυσε για άλλη μια φορά ότι παράλογες απαιτήσεις εκ μέρους των δανειστών δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές, ενώ επανέλαβε ότι η όποια συμφωνία στο πλαίσιο της β΄αξιολόγησης δεν μπορεί να περιλαμβάνει νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε εκ νέου στη «σταθερή θέση» της κυβέρνησης για την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων ώστε να κλείσει η αξιολόγηση και να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εντός του πρώτου τριμήνου του 2017.

Είπε ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στις διαφορετικές εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, εξηγώντας ότι πρόκειται για πολιτικό θέμα που δεν επιλύεται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. «Από τη μεριά μας έχουμε τηρήσει τα συμφωνηθέντα και περιμένουμε από τις υπόλοιπες πλευρές να πράξουν το ίδιο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment