PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: «Τσίρκο» η προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή


«Τσίρκο» χαρακτήρισε την προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, η συζήτηση αποσκοπούσε στον αποπροσανατολισμό του λαού εν όψει των μεγάλων εργατικών κινητοποιήσεων που ετοιμάζονται. «Κάθε φορά που έρχονται αντιλαϊκά μέτρα βγαίνει και ένα σκάνδαλο», είπε, προσθέτοντας πως για να λυθεί το πρόβλημα της διαφθοράς απαιτούνται ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία και το κράτος.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να ελέγξει τη δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η δικαιοσύνη είναι έτσι κι αλλιώς εξαρτημένη από την εκτελεστική εξουσία, η οποία καταθέτει νόμους που ψηφίζει το Κοινοβούλιο, ενώ ταυτόχρονα οι δικαστικές αρχές διορίζονται από την κυβέρνηση. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση για ανάδειξη των δικαστικών αρχών από ένα ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα, ώστε να διασφαλιστούν κάποιες εγγυήσεις ανεξαρτησίας.

Τάχθηκε σαφώς υπέρ της διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων, ενώ στην παρατήρηση ότι «το ΚΚΕ δεν δίνει ονόματα» είπε: «Θα θέλατε ένας εργαζόμενος που δίνει μια μικρή συμβολή να δει το όνομά του στις κρατικές λίστες και στις λίστες των υπουργείων;» υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν πολλοί άνθρωποι του λαού αντιμετώπισαν πολλαπλές διώξεις διότι συνέδραμαν το ΚΚΕ. Είπε επίσης ότι για τα μεγάλα ποσά και την κρατική χρηματοδότηση υπάρχουν ορκωτοί λογιστές και τόνισε ότι «από τον Περισσό έχουν περάσει όλες οι ελεγκτικές αρχές».

Ερωτηθείς «πώς από το σκίσιμο των μνημονίων φθάσαμε στο τρίτο μνημόνιο», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ είχε επισημάνει στον ελληνικό λαό από πριν το τι θα συμβεί και επιβεβαιώθηκε, και τούτο «όχι γιατί είμαστε προφήτες», αλλά γιατί τέτοιο ήταν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν έχεις τέτοια πολιτική εκτίμηση, σαφώς δεν συμμετέχεις σε τέτοια κυβέρνηση, ενώ επιπλέον με τέτοιες κυβερνήσεις που δεν προχωρούν σε καμία ριζική αλλαγή, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έλθουν αντιλαϊκά μέτρα» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι και τα ποσοστά του ΚΚΕ και το κίνημα είναι αναντίστοιχα του μεγέθους των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός και κάλεσε και αυτούς «που δεν έχουν αποφασίσει να συγκρουστούν να βγουν στους δρόμους και να συμπορευθούν με το ΚΚΕ».

Ανέφερε ακόμη ότι το ΚΚΕ εμμένει πως το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό δεν πρέπει καν να έλθει στην Βουλή, ενώ για το τι μέλλει γενέσθαι είπε πως «η κυβέρνηση λέει πως θα το περάσει, εμείς θα παλέψουμε να μην περάσει, μπορεί και να περάσει, αλλά από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά».

Εκτίμησε επίσης ότι πέραν της Ένωσης Κεντρώων, αν χρειαστεί η κυβέρνηση έχει και άλλες δυνάμεις που μπορεί να την στηρίξουν, και ανέφερε συγκεκριμένα όλα τα κόμματα που ψήφισαν Μνημόνια και τα οποία δέχονται πιέσεις και από το «κουαρτέτο» αλλά και από τους εταίρους τους στην Ε.Ε. και τα ευρωπαϊκά κόμματα στα οποία ανήκουν. Τόνισε πάντως ότι η όλη κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί διαφορετικά αν ανασυνταχθεί το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Κληθείς να σχολιάσει την «στροφή του υπουργού Άμυνας στο θέμα Μουζάλα» είπε ότι ο κ. Καμμένος είναι συνεπής με αυτό που είναι και ως πρόσωπο και ως πολιτικό κόμμα, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υιοθετεί κατά καιρούς διάφορες θέσεις «και αριστερές τώρα που είναι στην συγκυβέρνηση». «Με αυτά τα “δεξιά” και τα “αριστερά” έχουμε μπερδευτεί, η διαχωριστική γραμμή στην πολιτική δεν είναι γεωγραφία, εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τον εργαζόμενο λαό με τέτοιους όρους» πρόσθεσε.

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα «αστικό κόμμα που θέλει να πάρει, αν δεν έχει ήδη πάρει, την θέση του ΠΑΣΟΚ». Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ «κάνει κακό στη Αριστερά», ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως «πρώτα κάνει κακό στον ελληνικό λαό και στην Ελλάδα, απογοήτευσε οικτρά τον λαό και αυτό κάνει ζημιά και στο κίνημα».

Για το προσφυγικό, είπε πως «όλα έγιναν λάθος και οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι αδιέξοδες». Αν συνεχιστούν αυτές οι ροές, και πολύ περισσότερο, αν συνεχιστούν οι επεμβάσεις, θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα πολλές χιλιάδες, προειδοποίησε. Επέρριψε παράλληλα ευθύνες για την πολιτική επί του ζητήματος αυτού, τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε όσα κόμματα υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, «που έδινε γραμμή στον Τσίπρα να αποδεχθεί μια συμφωνία που εγκλωβίζει πρόσφυγες».

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «γελοιότητα» αυτά που είπε ο κ. Μάρδας. «Δεν ξέρω γιατί βρίσκεται στην θέση που βρίσκεται», σημείωσε προσθέτοντας «με αυτά τα μυαλά δημιουργούν προβλήματα σε όλους».

Υπογράμμισε στη συνέχεια οτι η Ε.Ε., αναθεωρώντας δικές της αποφάσεις, πρέπει να αποφασίσει την απευθείας μεταφορά των προσφύγων από την Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο, ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία ως μία εκ των βασικών υπευθύνων για τις προσφυγικές ροές λόγω των βομβαρδισμών στην Συρία.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η κατάσταση βαίνει προς αδιέξοδο και εξέφρασε την ανησυχία του ότι «πάμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις». «Ο πρωθυπουργός έπρεπε να βάλει βέτο. Το πρόβλημα είναι πως θεωρεί την απόφαση (ΕΕ-Τουρκίας) θετική», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment