PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση


Στοιχείο κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας τη σύλληψη και κράτηση σε τουρκικές φυλακές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, πέραν του Αιγαίου και των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, η Τουρκία επιδιώκει τώρα να δημιουργήσει προβλήματα και στη Θράκη, δηλαδή επί εδάφους. Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού στον ελληνικό λαό ο οποίος, όπως ανέφερε, χωρίς να καλλιεργείται κλίμα φόβου, πρέπει να είναι ενημερωμένος.

Υποστήριξε επίσης πως υπάρχει και η συνολική της ευθύνη για την πολιτική της καθώς κάνει λόγο για την δήθεν «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας η οποία στην πραγματικότητα είναι «αναβάθμιση αποσταθεροποιητική, αναβάθμιση της ανασφάλειας, αναβάθμιση μόνο κάποιων οικονομικών συμφερόντων της αστικής τάξης της Ελλάδας, όπως και κάποιων διεθνών συμμάχων της, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».

«Για τον ελληνικό λαό σημαίνει ότι εμπλέκεται στους ανταγωνισμούς αυτής της αναβάθμισης που οδηγεί σε επεμβάσεις και σε νέους επικίνδυνους σχεδιασμούς στα πλαίσια του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

«Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τα δικά τους συμφέροντα και από αυτή τη σκοπιά υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση, οδηγούμαστε βήμα το βήμα σε κλιμάκωση, σε πολεμική εμπλοκή, εμείς εκτιμάμε ότι έτσι όπως προχωράει η κατάσταση θα έχουμε πολεμική εμπλοκή, θα έχουμε θερμό επεισόδιο» τόνισε.

Ανέφερε ακόμη πως «δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε αυτή τη κυβέρνηση» που «σε συνθήκες ιμπεριαλιστικής ειρήνης ματώνει τον ελληνικό λαό με τα οικονομικά μέτρα» και πρόσθεσε πως «δεν θα πρέπει να δείξουμε καμία ανοχή σε μια τάξη η οποία έχει οικονομικά συμφέροντα, ενεργειακά, προώθησης της δικής της κερδοφορίας για τους ανταγωνισμούς της με άλλα μονοπώλια και πάλι οδηγεί τον λαό να ματώνει».

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν πρόκειται να υπάρξει, επισημαίνοντας ότι θα υπάρχει επιτροπεία τουλάχιστον μέχρι το 2060. Είπε ακόμα ότι δεν θα καταργηθούν οι 1.000 και πλέον εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων, ενώ δεν πρόκειται να γίνει αναπλήρωση του λαϊκού εισοδήματος, παρά τα «ψίχουλα» που πιθανόν να δοθούν με διάφορα προγράμματα.

«Η λύση είναι άλλη διέξοδος, με άλλη εξουσία, με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια της λαϊκής εξουσίας, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας» τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει και «έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, πραγματικά ανεξάρτητη και αυτοδύναμη πολιτική, αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, συνεργασία με όλους τους λαούς».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου σχολίασε πως «όταν το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός είναι στα χέρια ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων των οποίων το κύριο κίνητρο είναι το πώς θα αποκομίσουν περισσότερα κέρδη, τότε έχεις και έκτροπα στα γήπεδα και προσπάθεια να πάρουν το πρωτάθλημα με ανοίκειους τρόπους».

Επισήμανε ότι παρά την κατά καιρούς λήψη μέτρων τέτοια φαινόμενα επαναλαμβάνονται και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα του: «Μην μας πουν κάποιοι ότι τα παραπέμπουμε όλα στον σοσιαλισμό, γιατί και προτάσεις που έχουμε κάνει στο πλαίσιο αυτού του συστήματος δεν έχουν υλοποιηθεί. Τι πιο απλή πρόταση από το να φύγουν οι ΠΑΕ από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και να υπαχθούν στο υπουργείο Οικονομίας, να ελέγχονται κανονικά ως αθλητικές εταιρείες, ως επιχειρήσεις, ως ανώνυμες εταιρείες;».

«Η άποψή μας είναι η μόνη ρεαλιστική και η μόνη που μπορεί να δώσει διέξοδο: Πρέπει να φύγουν οι ιδιώτες, οι επιχειρηματίες τα μεγάλα συμφέροντα από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό», υπογράμμισε.

Τέλος, για τη Novartis ο κ. Κουτσούμπας είπε πως είναι «μεγάλο και διεθνές σκάνδαλο», τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει διερεύνηση σε βάθος, κάτι που, όπως παρατήρησε, «δεν γίνεται και με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment