PeristeriNews.gr
Διεθνή

Δ. Χριστόφιας: «Έχουμε και εμείς άποψη» (video)



Ήταν η δήλωση του Προέδρου Χριστόφια κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Δεν σημαίνει πως, ότι μας πει η Τρόικα θα πούμε μάλιστα», ήταν η δήλωση του Προέδρου Χριστόφια κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος χαρακτήρισε την Τρόικα ότι δρα ως αποικιοκρατική δύναμη, ο Δημήτρης Χριστόφιας διέψευσε τον πιο πάνω ισχυρισμό, σε έντονο ύφος.

«Η υφήλιος διέρχεται κρίση, πολιτική, οικονομική, κοινωνική και κρίση θεσμών. Η ερμηνεία που δόθηκε σε κάτι που ο Χριστόφιας δεν είπε αποδυκνύει την κρίση την οποία διερχόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Η διαδικασία των μηχανισμών στήριξης, είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας, είναι μια διαδικασία που αποφάσισαν τα κράτη μέλη της ΕΕ. Απ’ εκεί και πέρα είπε, όπως είπε και ο Πρόεδρος Μπαρόζο, οι κυβερνήσεις πρέπει να λαμβάνουν μέτρα στα οποία πιστεύουν και υιοθετούν.

«Εμείς έχουμε πάρει ήδη δύο πακέτα μέτρων και ετοιμάζουμε τρίτο πακέτο. Αυτά έγιναν μέσω κοινωνικού διαλόγου», λέγοντας ότι αυτό επέτρεψε να υπάρξει σταθερότητα στην κοινωνία και να μην δημιουργηθούν ανωμαλίες όπως σε άλλες χώρες.

«Προσπαθούμε μέσα από ένα ισοζυγισμένο πρόγραμμα δράσης, να μην φορτώσουμε τα βάρη της κρίσης στον απλό άνθρωπο. Ως τώρα στην Κύπρο τα καταφέρνουμε. Δεν σημαίνει ότι, ότι μας πει η Τρόικα θα πούμε μάλιστα. Έχουμε και εμείς άποψη», ήταν το σχόλιο του Προέδρου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι ο ίδιος καλωσορίζει το επίσημο αίτημα για στήριξη της Κύπρου, λέγοντας ότι χαίρεται για τις προσπάθειες που έγιναν για βελτίωση του προϋπολογισμού της.

Οι πιο επιτυχημένοι είναι αυτοί που λύνουν τα προβλήματα τους από μόνοι τους είπε ο κ. Μπαρόζο, λέγοντας ότι η Κύπρος πρέπει να πετύχει μια ευρεία συναίνεση μεταξύ όλων των εταίρων και να προχωρήσει σε διορθωτικά μέτρα και τροποποιήσεις από μόνη της.

«Είναι λάθος ο κόσμος να νιώθει ότι τα μέτρα αυτά, έρχονται επιβαλλόμενα. Σε κάποιες χώρες ο κόσμος δεν τα νιώθει δικά του και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν αδύναμες ηγεσίες, οι οποίες αδυνατούν να εξηγήσουν γιατί χρειάζεται να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο

Peristeri News

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Leave a Comment