PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Αβραμόπουλος: Θα τιμωρηθούν αυτοί που έστησαν τη σκευωρία


«Ατεκμηρίωτη και διάτρητη» χαρακτήρισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis.

«Πρόκειται για μια σκευωρία χωρίς προηγούμενο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη και δεν μπορεί να σταθεί. Μόνο νοσηρά μυαλά θα μπορούσαν να την εμπνευστούν και να την αποτολμήσουν» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του ονόματός του, ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως «εξεπλάγη όταν το άκουσε», προσθέτοντας πάντως πως η υπόθεση δεν τον ανησυχεί. «Φαίνεται ότι πράγματι συμπεριέλαβαν το όνομα στο παρά πέντε χωρίς συγκεκριμένες κατηγορίες σε σχέση με τη Novartis αλλά γενικά» ανέφερε, κάνοντας λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα που θα καταπέσει».

«Ποτέ δεν υπήρξε σχέση με κανένα από τα στελέχη αυτών των εταιρειών. Τον καιρό που ήμουν υπουργός Υγείας το φάρμακο ήταν αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης. Το φάρμακο πέρασε στο υπουργείο Υγείας το 2011 δηλαδή δύο χρόνια μετά από εμένα» πρόσθεσε.

Επισήμανε ακόμη πως «όλοι και όλα πρέπει να βγουν στο φως της δημοσιότητας άμεσα» όπως και το πλήρες κείμενο της δικογραφίας «ώστε να έρθουν στην επιφάνεια η σκευωρία και οι προθέσεις αυτών που το έφτιαξαν».

«Η πολιτική αλλά και η δικαστική καταδίκη όλων αυτών των ενεργειών και εκείνων που τις εμπνεύστηκαν θα είναι συντριπτική και απόλυτη, πρέπει να τιμωρηθούν. Το σημαντικότερο είναι ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι όλα αυτά γίνανε για πολιτικούς λόγους» είπε.

Ανέφερε παράλληλα ότι ενημέρωσδ τον πρόεδρο της Κομισιόν για την υπόθεση και πως θα προβεί και σε πλήρη πιο τεκμηριωμένη και αναλυτική ενημέρωση του ιδίου, των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όλων των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ερωτηθείς τέλος αν θα προβεί σε μηνύσεις απάντησε: «Το επόμενο στάδιο θα είναι να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που έστησαν αυτή τη σκευωρία. Είναι ηθικό χρέος, δεν είναι προσωπική υπόθεση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment