PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Αβραμόπουλος: Ώρα για έμπρακτη αλληλεγγύη στο προσφυγικό


Είναι ώρα όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να αποδείξουν ότι το εννούν όταν μιλούν για αλληλεγγύη και υπευθύνοτητα, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, λέγοντας ότι είμαστε σε κρίσιμο σημείο για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Σε δήλωσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πάντως ότι τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά, καθώς άρχισαν οι πρώτες δεσμεύσεις για την αποστολή προσωπικού και μέσων από ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, από την ώρα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται η συμφωνία, που, όπως είπε, ξεκίνησε ήδη με αρκετές δυσκολίες, θα έχουμε καταφέρει να σταματήσουν οι ροές μέσω της Τουρκίας προς την Ευρώπη και να χτυπηθουν τα κυκλώματα των διακινητών.

Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, ότι με γρήγρους ρυθμούς θα προχωρήσουμε μπροστά, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη μείωση των ροών από τουρκικής πλευράς, με δεδομένο ότι συνεχίστηκαν οι αφίξεις μεγάλου αριθμού μεταναστών στα νησιά, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι οι ροές δεν μειώνονται μέσα σε μία νύχτα, όλα τα μέρη έχουν αναλάβει τις δικές τους ευθύνες, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι πληροφορείται πως από αύριο θα γίνουν οι πρώτες κινήσεις επιστροφών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment