PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Αβραμόπουλος: Η Συνθήκη Σένγκεν διαθέτει κανόνες που θα την προστατέψουν


«Η Συνθήκη του Σένγκεν διαθέτει κανόνες που λειτουργούν προληπτικά σε καταστάσεις κρίσης και μπορούν να την προστατέψουν» δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο ραδιόφωνο της Rai.

Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, «κάποιες χώρες μέλη υιοθέτησαν και πάλι ελέγχους στα σύνορά τους, κάτι που επιτρέπεται μόνον ως προσωρινή λύση, υπό πραγματικά εξαιρετικές συνθήκες».

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης υπογράμμισε παράλληλα ότι «η ταυτοποίηση, καταγραφή των μεταναστών και προσφύγων, όσο και τα τεστ ασφάλειας είναι ιδιαίτερα σημαντικά» και επανέλαβε ότι «η μεταναστευτική κρίση αποτελεί, περισσότερο από κάθε τι άλλο, ένα τεστ για τις ευρωπαϊκές αξίες».

Επισήμανε στη συνέχεια ότι η «Ιταλία και η Ελλάδα υπόκεινται σε μεγάλη πίεση και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το έχουν κατανοήσει», προσθέτοντας πως οι δύο χώρες «πρέπει να τύχουν υποστήριξης από τη στιγμή που, σύμφωνα με τις προβλέψεις, τους επόμενους μήνες η μεταναστευτική πίεση αναμένεται να αυξηθεί».

«Οι δύο χώρες, όμως», συμπλήρωσε, «έχουν και μία υποχρέωση: να καταστήσουν λειτουργικά τα hotspots, τα οποία πρέπει να ανοίξουν το γρηγορότερο δυνατό. Κάτι για το οποίο γνωρίζουμε ότι καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ιταλία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment