PeristeriNews.gr
Διεθνή

Δ. Αβραμόπουλος: Αναγκαία η περιφρούρηση της Σένγκεν


Την ανάγκη περιφρούρησης της συνθήκης Σένγκεν υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατόπιν συνάντησης με τους υπουργούς Μετανάστευσης της Σουηδίας και της Δανίας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε τόσο η απόφαση της Δανίας να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορά της, όσο και η απόφαση της Σουηδίας να εισάγαγει ελέγχους ταυτότητας για όλους τους επιβάτες τρένων, λεωφορείων και πλοίων.

«Τα έκτακτα αυτά μέτρα συμφωνήθηκε να παραμείνουν στο ελάχιστο επίπεδο και να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό στην ομαλότητα», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας ωστόσο, την ανάγκη μείωσης των προσφυγικών ροών.

Ο κ. Αβραμόπουλος κατέστησε σαφές ότι η μόνη λύση είναι «ευρωπαϊκή» και κάλεσε τα 28 κράτη – μέλη της Ε.Ε. να «προστατεύσουν τα σύνορα, να σεβαστούν τους κανόνες και να διασφαλίσουν το μηχανισμό μετεγκατάστασης», σε «πνεύμα συνεργασίας».

Η Δανή υπουργός, Ίνγκεν Σόλτσμπεργκ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων καθώς «δεν επιθυμεί να είναι ο τελικός προορισμός για χιλιάδες μετανάστες».

Από την πλευρά του, ο Σουηδός υπουργός, Μόργκαν Γιόχανσον, σημείωσε πως η Σουηδία είναι η χώρα που δέχτηκε τους «περισσότερους πρόσφυγες σε σχέση με τους κατοίκους της».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment