PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Χτενίζει» το σημείο της έκρηξης η Αντιτρομοκρατική


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη συλλογή στοιχείων, σχετικά με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, ενώ αναμένεται η ανάληψη ευθύνης που θα ρίξει φως στην ταυτότητα των δραστών.

Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν όλα τα βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανόν να έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μάρτυρες που μπορεί να έχουν δει κάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει μαρτυρία εργαζόμενου στην περιοχή, ο οποίος αναφέρει πως είδε πριν την έκρηξη δύο άτομα να περνούν από την οδό Ξενοφώντος και εξετάζεται αν έχουν σχέση με την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο σάκος με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί σε εσοχή, στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ.

Η έρευνα στον τόπο της έκρηξης συνεχίζεται από τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού ή άλλα στοιχεία.

Ένα ερώτημα που προκύπτει μετά τη βομβιστική ενέργεια, αφορά στα μέτρα φύλαξης της περιοχής. Σημειώνεται ότι απέναντι από τον ΣΕΒ βρίσκεται το κτήριο της Κυπριακής Πρεσβείας, αλλά δεν υπήρχε αστυνομική φρουρά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, είχε δώσει εντολές να φυλάσσονται όλες οι πρεσβείες, αλλά στο κτήριο της Κυπριακής Πρεσβείας υπήρχε φρουρός αστυνομικός έως τις 23:00 το βράδυ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ανώτατος αξιωματικός, στην περιοχή υπάρχει όλο το 24ωρο επιτήρηση από περιπολίες, αλλά το βράδυ δεν είναι εφικτό να υπάρχει μόνιμη φρουρά, λόγω έλλειψης προσωπικού και διατίθενται αστυνομικοί σε πρεσβείες και υπηρεσίες «υψηλής επικινδυνότητας», ή αν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από την πλευρά τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη γνωστός τράπερ στην Κηφισιά

Peristeri News

«Τσουχτερά» πρόστιμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Peristeri News

Εντοπίστηκαν μετανάστες σε βραχώδες σημείο της Τήλου

Peristeri News

Leave a Comment