PeristeriNews.gr
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε την επιτάχυνση 151 έργων


Συνολικού ύψους 15 δισ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης.

Την επιτάχυνση 151 έργων συνολικού ύψους 15 δισ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Γιοχάνες Χαν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ακόμα ότι εντός του Οκτωβρίου θα κατατεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης νομοσχέδιο με το οποίο θα αίρονται περισσότερα από 72 γραφειοκρατικά εμπόδια σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης, με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων.

Για το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων στα έργα υποδομής που κατασκευάζονται ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι επίκειται σύντομα η κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου από το υπουργείο Δικαιοσύνης για να δοθεί μια ενδιάμεση λύση, μέχρι την οριστική επίλυσή του από τη συνταγματική αναθεώρηση. Δήλωσε επίσης ότι Θα τεθεί εφεξής συγκεκριμένο πλαφόν σε ποσοστό επί της αξίας του έργου.

Για τα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από τα ΕΣΠΑ, ο υπουργός τόνισε ότι τα 74 αφορούν τις περιφέρειες και τα 33 είναι τομεακά προγράμματα και το συνολικό ύψος τους ανέρχεται σε 9 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment