PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Χρυσό μετάλλιο η Κ. Στεφανίδη στο επί κοντώ


Η Κατερίνα Στεφανίδη κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με καλύτερο άλμα στα 4.85μ.

Το έκτο μετάλλιο στην Ελλάδα, τρίτο χρυσό (Κορακάκη και Πετρούνιας τα δύο προηγούμενα) χάρισε η κορυφαία αθλήτρια του αγωνίσματος στον κόσμο. Μετά το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έβαλε το όνομά της στο πάνθεον του αγωνίσματος, όντας «χρυσή» Ολυμπιονίκης.

Πέρασε όλα τα άλματα με την πρώτη προσπάθεια (4.60μ, 4.70μ.), ενώ στα 4.80 χρειάστηκε δύο προσπάθειες. Το ίδιο έγινε και στα 4.85μ, άλμα που πέρασε και η Αμερικανίδα, Μόρις, επίσης με τη δεύτερη, ωστόσο, χρειάστηκε δύο και στα 4.70μ, γεγονός που της χάρισε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Τρίτη, με 4.80μ ήταν η 19χρονη Νεοζηλανδή, Ελίζα ΜακΚόρτνεϊ.

«Είχα ονειρευτεί από καιρό αυτή τη στιγμή»

Ευτυχισμένη, σχεδόν «χαμένη» και σε κάθε περίπτωση μη έχοντας συνειδητοποιήσει το επίτευγμά της εμφανίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μερικά λεπτά μετά τη νίκη της στο άλμα επί κοντώ και την ανάδειξή της σε χρυσή Ολυμπιονίκη.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Νομίζω ότι ο Μιτς (σύζυγος και προπονητής της) το πίστευε πιο πολύ από μένα… Ήθελα να περάσω τα 4,90 αλλά δεν το κατάφερα. Νόμιζα πως η Σάντι (Μόρις) θα περάσει το ύψος (4,90 μέτρα) και θα πάρει το χρυσό. Άκουσα να πανηγυρίζουν και δεν ήξερα τι είχε γίνει, αλλά είδα τον άντρα μου να πηδά στον αγωνιστικό χώρο. Αποφεύγω να βλέπω από φέτος τις προσπάθειες των άλλων αθλητριών γιατί επηρεάζομαι» ήταν η πρώτη δήλωσή της.

«Κάνω επί κοντώ από τα 10 χρόνια μου. Είμαι στο στίβο 16 χρόνια, πιο πολλά από τη μισή ζωή μου. Είχα επιτυχίες μικρή αλλά και πολλά προβλήματα και χρειάστηκα πολλά χρόνια για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο, γι΄ αυτό είναι τόσο σημαντικό για μένα αυτό το μετάλλιο. Σχεδόν σταμάτησα, μετά ξανάρχισα, αλλά τελικά η χρονιά έχει πάει πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα» συνέχισε η χρυσή Ολυμπιονίκης.

«Ονειρεύτηκα αυτή τη στιγμή. Ήταν κάτι που το έβλεπα στο μυαλό μου πολύ καιρό. Όταν γύρισα από το Λονδίνο (Diamond League) στο Οχάιο είχα μια ενόχληση στο λαγονοψωΐτη. Έμεινα εκτός αγώνων, γι΄ αυτό ήρθα εδώ με μεγαλύτερο άγχος. Οι φυσιοθεραπευτές της ελληνικής και της κυπριακής αποστολής με βοήθησαν. Είμαι και με αντιβιοτικά τις τελευταίες ημέρες…» πρόσθεσε.

Όσο για το αν την άγχωσε η πρώτη χαμένη προσπάθειά της στα 4,80 μέτρα; «Μετά την πρώτη μου χαμένη προσπάθεια δεν ανησύχησα γιατί ήξερα πως θα χρειαζόταν μεγαλύτερο ύψος. Αντιμετώπιζα κάθε προσπάθεια σαν να ήταν η τελευταία. Το παγκόσμιο ρεκόρ έχει δρόμο ακόμη. Είχα όμως καλά άλματα στα 4,90 και πρέπει να τα ξαναδώ».

Συγχαρητήρια στη «χρυσή» Κατερίνα Στεφανίδη

Συγχαρητήρια μηνύματα στη χρυσή Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη απέστειλαν η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας. Να σημειωθεί πως είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Η εμβληματική χρυσή Ολυμπιακή σας επιτυχία οδηγεί την, ήδη λαμπρή, αθλητική σας πορεία στην κορύφωσή της διεθνώς, αλλά και υπενθυμίζει στη νέα γενιά, και μάλιστα με τον πιο διδακτικό τρόπο μέσα στους δύσκολους καιρούς που βιώνει, την ακατάβλητη δύναμη δημιουργίας την οποία διαθέτει όταν πιστεύει πραγματικά στις δυνατότητές της και «βάζει τον πήχη» ολοένα και πιο ψηλά. Θερμά συγχαρητήρια» αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Την «χρυσή» Κατερίνα Στεφανίδη συνεχάρη για την επιτυχία της ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Οι διακρίσεις και οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στην Ολυμπιάδα του Ρίο συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την ιστορική της επιτυχία και την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου» έγραψε στο Twitter.
«Ολόψυχα συγχαρητήρια» για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου εκφράζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Η θρίαμβος της μεγάλης Ελληνίδας αθλήτριας καταδεικνύει πως ακόμα και τα πλέον δύσκολα, εκείνα που φαντάζουν ανέφικτα, με θέληση και αδιάκοπο αγώνα, καθίστανται εφικτά. Με τη νίκη της πρόσθεσε μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Θερμά συγχαρητήρια στον προπονητή της και σε όσους την στήριξαν σε κάθε πλευρά της ζωής και της καριέρας της» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Πήρες μαζί σου την Ελλάδα και την οδήγησες ψηλά! Μας έκανες υπερήφανους! Μπράβο Κατερίνα!».

Παράλληλα, τα συγχαρητήρια της στην Κατερίνα Στεφανίδη εξέφρασε και η υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της ΝΔ Άννα Καραμανλή. «Το χρυσό άλμα της Κατερίνας Στεφανίδη σήκωσε όλη την Ελλάδα πιο ψηλά, σκορπώντας συγκίνηση και ενθουσιασμό. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης απέδειξε και πάλι την τεράστια κλάση της, προσθέτοντας άλλη μία χρυσή σελίδα στην Ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού. Στο πρόσωπο της Κατερίνας Στεφανίδη αντικρίζουμε την Ελλάδα που βάζει τον πήχη ψηλά και υπερνικά κάθε εμπόδιο.Κατερίνα ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ» δήλωσε.

«Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά μετάλλιο στο επί κοντώ και μάλιστα χρυσό! Είμαστε πολύ περήφανοι για σένα Κατερίνα Στεφανίδη» έγραψε στο Twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Επίσης, ο τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στη χρυσή μας επικοντίστρια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Ολυμπιακού βάθρου, «ύστερα από μία εξαιρετική εμφάνιση, η οποία και την ανέβασε στην κορυφή του κόσμου, γεμίζοντας όλους τους Έλληνες χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία «με το χρυσό άλμα της στο επί κοντώ ανέβασε κυριολεκτικά την Ελλάδα στα ύψη, κάνοντας υπερήφανους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο». «Οι Έλληνες αθλητές» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «απέδειξαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ότι με πάθος, σκληρή δουλειά και επιμονή μπορούν να κατακτήσουν τα όνειρά τους και να τιμήσουν τα ελληνικά χρώματα».
Τα συγχαρητήρια του στην Κατερίνα Στεφανίδη για την επιτυχία της εξέφρασε το Ποτάμι. Σε ανακοίνωσή του ο τομέας Αθλητισμού αναφέρει:

«Το μέγεθος της επιτυχίας της Κατερίνας Στεφανίδη είναι τόσο μεγάλο, ώστε τα πολλά λόγια είναι περιττά. Χάρισε στους Έλληνες ψυχική ανάταση και χαρά υψώνοντας τη χώρα 4.85 μέτρα πάνω από το έδαφος. Τρίτο χρυσό, ολική επαναφορά του ελληνικού στίβου, δικαίωση της σκληρής προσπάθειας της αθλήτριας μας. Την επιτυχία αυτή βαραίνει και η αθλητική παράδοση. Από το Ρουμπάνη στον Παπανικολάου μέχρι την Κατερίνα της καρδιάς όλων των Ελλήνων. Είμαστε σίγουροι πως την επιτυχία αυτή θα ακολουθήσουν στο μέλλον πολλοί άλλοι αθλητές μας. Αρκεί η πολιτεία να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης της προς τον ελληνικό αθλητισμό.Μπράβο Κατερίνα! Σ’ ευχαριστούμε».

Από την πλευρά του γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στη χρυσή Ολυμπιονίκη, τονίζοντας: «Πολλά συγχαρητήρια για την επιτυχία σου, με την κατάκτηση του  χρυσού μεταλλίου, ύστερα από ένα συγκλονιστικό αγώνα. Συγχαρητήρια και στον προπονητή σου, που σε στηρίζει σε κάθε σου αγώνα εντός και εκτός στίβου. Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι χρειάστηκε να συνδυάσεις σπουδές και προετοιμασία σε δύσκολες συνθήκες. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια»

Θερμά συγχαρητήρια στη χρυσή Ολυμπιονίκη εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Πρόκειται για τεράστια επιτυχία που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι οι δυνατότητες των αθλητών μας είναι τεράστιες. Η Κατερίνα με το σπουδαίο ταλέντο και την πολύπλευρη προσωπικότητα τόσο στην επιστήμη της όσο και στον αθλητισμό, σε ανύποπτη στιγμή είχε δηλώσει ‘πιο σημαντικό από την επιτυχία είναι να νιώθεις χαρούμενος’. Αυτή η στάση ζωής πρέπει να είναι πρότυπο. Σήμερα νιώθουμε όλοι χαρούμενοι με την επιτυχία της. Σε ευχαριστούμε Κατερίνα, αξίζεις ένα μεγάλο μπράβο μαζί με όσους συνέβαλαν στο να πετύχεις αυτήν την χρυσή νίκη» δήλωσε. Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. «Πέταξε στα ουράνια το χρυσό κορίτσι μας και δάκρυσαν οι απανταχού Έλληνες. Την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

«Η Κατερίνα Στεφανίδη, με χρυσό άλμα στο επί κοντώ, χάρισε στην Ελλάδα το 6ο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Έφερε τη χώρα μας ακόμα ψηλότερα και μας έκανε όλους περήφανους. Συγχαρητήρια» ανέφερε το μήνυμα του υπουργού.
Παράδειγμα εργατικότητας και αθλήτρια υψηλών προδιαγραφών, χαρακτήρισε την Ολυμπιονίκη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

«Η Ελλάδα πανηγυρίζει το τρίτο χρυσό μετάλλιό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χάρη στην αγωνιστικότητα, την θέληση, την αποφασιστικότητα και τις εξαιρετικές αθλητικές ικανότητες της Κατερίνας Στεφανίδη. Μιας αθλήτριας υψηλών προδιαγραφών που με την κατάκτηση της κορυφής του βάθρου στο Ρίο απέδειξε ότι με συνέπεια και προσήλωση συνδυάζονται με μοναδικό αποτέλεσμα ο πρωταθλητισμός με την επιστημονική καριέρα» τόνισε ο κ.Κοντονής και συνέχισε:

«Η Κατερίνα είναι παράδειγμα εργατικότητας και η σταθερότητά της σε μεγάλες επιδόσεις την έχει κατατάξει στην κορυφή του αγωνίσματος της. Σήμερα με τις επιδόσεις της, έστρεψε πάνω της το βλέμμα όλου του κόσμου, θα σηκώσει τη σημαία μας στον ψηλότερο ιστό και θα γεμίσει περηφάνια και ενθουσιασμό τους Έλληνες. Συγχαρητήρια στην αθλήτρια, τον προπονητή και σύζυγό της, την ομοσπονδία της και την οικογένειά της».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment