Κοινωνία

Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης σε τέσσερις καταδικασθέντες

«Όχι» είπε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους τέσσερις καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής που ζητούσαν να αποφυλακιστούν. Με χειροκρότημα δέχθηκε ο Γιάννης Λαγός την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισής του υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση.

Λίγο πριν από την έκδοση του δικαστηρίου, ο Γιάννης Λαγός είπε στο δικαστήριο:

«Μετά από 3 χρόνια φυλακής που έχω εκτίσει εντελώς άδικα, τόσο εγώ όσο και οι συγκατηγορούμενοί μου. Αυτή η υπόθεση δεν ξεκίνησε πριν από δυο μήνες και μπορεί ένα δικαστήριο να έβγαλε εσφαλμένη απόφαση, επειδή παρασύρθηκε. Ήταν απόφαση προϊόν εντολών. Υπάρχει βίντεο με τον γραμματέα τότε της κυβέρνησης ή ηχητικό με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολές. Λυπάμαι αλλά εγώ μέχρι τα 40 μου δεν είχα δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Και τώρα γίνομαι ο κακος. Ποια αξία έχει η δίκη μου παρουσία στη φυλακή για κάτι που δεν έχω κανει. Έχω εκτίσει 35 μήνες στη φυλακή . Ποια είναι η δικαιοσύνη που βλέπουμε να εφαρμόζεται; Αν δεν δικαιούμαι εγώ αναστολή, δεν δικαιούται κανένας Έλληνας πολίτης. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Δεν μπορούν να με λένε φασίστα οι άνθρωποι που εδώ και χρόνια έχουν ισοπεδώσει τη χώρα μας», είπε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Μετά το τέλος της τοποθέτησης του, η Μάγδα Φύσσα φώναξε: «Δολοφόνος είσαι!».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλαν ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή.

Related posts

Δυσάρεστη έκπληξη με τα εκκαθαριστικά του Power Pass

Peristeri News

Λιγνάδης: Βγαίνει από τη φυλακή εντός της ημέρας

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 20.723 rapid test – 3.696 θετικά την Τετάρτη 13/7

Peristeri News

Leave a Comment