PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης σε τέσσερις καταδικασθέντες


«Όχι» είπε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους τέσσερις καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής που ζητούσαν να αποφυλακιστούν. Με χειροκρότημα δέχθηκε ο Γιάννης Λαγός την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισής του υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση.

Λίγο πριν από την έκδοση του δικαστηρίου, ο Γιάννης Λαγός είπε στο δικαστήριο:

«Μετά από 3 χρόνια φυλακής που έχω εκτίσει εντελώς άδικα, τόσο εγώ όσο και οι συγκατηγορούμενοί μου. Αυτή η υπόθεση δεν ξεκίνησε πριν από δυο μήνες και μπορεί ένα δικαστήριο να έβγαλε εσφαλμένη απόφαση, επειδή παρασύρθηκε. Ήταν απόφαση προϊόν εντολών. Υπάρχει βίντεο με τον γραμματέα τότε της κυβέρνησης ή ηχητικό με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολές. Λυπάμαι αλλά εγώ μέχρι τα 40 μου δεν είχα δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Και τώρα γίνομαι ο κακος. Ποια αξία έχει η δίκη μου παρουσία στη φυλακή για κάτι που δεν έχω κανει. Έχω εκτίσει 35 μήνες στη φυλακή . Ποια είναι η δικαιοσύνη που βλέπουμε να εφαρμόζεται; Αν δεν δικαιούμαι εγώ αναστολή, δεν δικαιούται κανένας Έλληνας πολίτης. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Δεν μπορούν να με λένε φασίστα οι άνθρωποι που εδώ και χρόνια έχουν ισοπεδώσει τη χώρα μας», είπε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Μετά το τέλος της τοποθέτησης του, η Μάγδα Φύσσα φώναξε: «Δολοφόνος είσαι!».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλαν ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment