PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Χρονιά ορόσημο για το Περιστέρι το 2022 – Τα δύο μεγάλα έργα που ξεκινούν


Δυο μεγάλα έργα συνολικής αξίας περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2022 στο Περιστέρι.

Πρόκειται για δύο έργα που έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις  και με την ολοκλήρωσή τους θα ανεβάσουν το επίπεδο της πόλης, το καθένα με το θετικό του αντίκτυπο στο Περιστέρι.

Το μεγάλο θέατρο στην Ξυλοτεχνία και το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης είναι τα δύο μεγαλύτερα έργα που έχει στοχεύσει για το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή.\

Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Οικιστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Λύκος, τονίζει πως το 2022 θα είναι χρονιά ορόσημο για το Περιστέρι με την έναρξη αυτών των έργων.

Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι γίνονται προσπάθειες και για την απόκτηση 30 στρεμμάτων στο γήπεδο Αγίου Ιεροθέου προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένας νέος μεγάλος πράσινος χώρος που θα ενοποιηθεί με το τωρινό Άλσος.

Οι πληροφορίες που προκύπτουν για την απόκτηση αυτών των στρεμμάτων, αναφέρουν ότι θα χρειαστεί αρκετός ακόμα χρόνος για την εξέλιξη της διαδικασίας, μιας και η γραφειοκρατία σε τέτοιες περιπτώσεις προκαλεί καθυστερήσεις.

Τα 14 εκατομμύρια αγγίζει η χρηματοδότηση του θεάτρου στην Ξυλοτεχνία

Στις αρχές του 2022 αναμένεται να μπουν μπουλντόζες στο θέατρο της Ξυλοτεχνίας για την κατασκευή του νέου χώρου πολιτισμού της πόλης.

Ήδη η χρηματοδότηση του έργου έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και αγγίζει τα 14 εκατομμύρια ευρώ ενώ αυτή τη στιγμή το έργο βρίσκεται στο στάδιο των αδειοδοτήσεων.

Με την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου έπεται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Πολιτισμού και στη συνέχεια ξεκινά ο διαγωνισμός για την υλοποίηση.

Κοντά στα 10 εκατομμύρια η υλοποίηση του υπόγειο πάρκινγκ

Το έτερο μεγάλο έργο που θα ξεκινήσει το 2022 είναι το υπόγειο πάρκινγκ επί της λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο τροποποίησης του σχεδίου πόλεως με το διαγωνισμό για τη μελέτη της κατασκευής και μετέπειτα το διαγωνισμό για την υλοποίηση να έπονται.

Το έργο με τις τωρινές προβλέψεις θα εκκινήσει στα μέσα του 2022.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment