PeristeriNews.gr
Πολιτική

Χρ. Στυλιανίδης: Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων και αλυσίδες


Να μην υποτιμήσουμε την κακοκαιρία «Φίλιππος», χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε έκτακτη ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ωρών.

Όπως εξήγησε, η σημερινή ημέρα δεν θα έχει καμία σχέση με την αυριανή, όταν, με αφετηρία τη Μακεδονία, τα έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν σιγά-σιγά να κατεβαίνουν με μεγάλη ένταση, ειδικά σε βορειοανατολική Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο.

Απαιτείται, είπε, «ιδιαίτερη προσοχή, να λειτουργήσουμε όλοι μαζί, με βάση το δυσμενέστερο σενάριο». Στόχος είναι, συνέχισε, να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός οδηγών σε περιοχές με σημαντική χιονόστρωση.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, ο κρατικός μηχανισμός, οι περιφέρειες και οι δήμοι είναι σε ετοιμότητα. Ωστόσο, απευθύνεται ισχυρή σύσταση και στους πολίτες, να μη μετακινούνται αν αυτό δεν είναι απαραίτητο, ειδικά στις περιοχές με έντονα φαινόμενα. Όσοι, πάντως, χρειαστεί να μετακινηθούν, θα πρέπει, σημείωσε, να έχουν μαζί τους και αλυσίδες, να γνωρίζουν πώς να τις τοποθετούν.

Αν κριθεί σκόπιμο, θα ενεργοποιηθεί και το «112» για αποστολή μηνυμάτων, είπε ο υπουργός. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, σκοπός είναι να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε και οι πολίτες να είναι ασφαλείς, και η ζωή της πόλης να μη διαταραχθεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment