PeristeriNews.gr
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Νέα αύξηση κατώτατου μισθού το 2023


Στις αρχές του νέου έτους αρχίζουν οι διαδικασίες για τη χορήγηση τρίτης αύξησης του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

«Στο πρώτο εξάμηνο του 2023 θα νομοθετήσουμε την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ «οι αυξήσεις των συντάξεων θα πάνε σε 2,3 εκατομμύρια συμπατριώτες μας, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι».

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, υπενθύμισε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, που είναι μόνιμο μέτρο. Είπε επίσης ότι «οι συνταξιούχοι, ένα τμήμα σημαντικό πάνω από ένα εκατομμύριο, θα πάρουν επιταγή ακρίβειας φέτος, ένα μεγαλύτερο ποσοστό συνταξιούχων θα έχει μόνιμη αύξηση στην περιοχή του 7,5% και έχουμε και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για 500.000 συνταξιούχους. Πρόκειται για γενναίες, μόνιμες παρεμβάσεις για τους συνταξιούχους».

Για το επίδομα θέρμανσης, είπε ότι εφέτος είναι 300 εκατ. ευρώ ενώ πέρυσι ήταν 170 εκατ. ευρώ. «Έχουμε την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης που είναι άλλα 300 εκατ. ευρώ, και 800 εκατ. της επιταγής ακρίβειας, δηλαδή πάνω από 1 δισ. ευρώ θα εισέλθουν έμμεσα ή άμεσα στο πορτοφόλι του πολίτη έως το τέλος της χρονιάς», δήλωσε.

Πρόσθεσε δε ότι έως χθες 446.000 πολίτες είχαν υποβάλει αίτηση για επίδομα θέρμανσης, ενώ οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Για τις επιστρεπτέες προκαταβολές είπε ότι «δώσαμε 8,5 δισ. ευρώ, άρα το πρώτο ουσιώδες θέμα που λύσαμε είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα πληρώνει ένα πολύ μικρό ποσό της επιστρεπτέας που πήρε. Κουρεύτηκαν τα 2/3 της επιστρεπτέας».

Τόνισε ότι τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα μεταβληθούν, άνοιξε η πλατφόρμα για το φοιτητικό επίδομα, ενώ την άλλη εβδομάδα έρχονται οι ρυθμίσεις για τον ΕΦΚΑ.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment