PeristeriNews.gr
Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: Την άνοιξη του 2017 θα ξαναδούμε το θέμα των διοδίων


Μετά την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων, την άνοιξη του 2017, θα τεθεί θέμα αναθεώρησης των συμβάσεων ώστε να εξεταστεί το ζήτημα των διοδίων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Μετά τον Μάρτιο θα κάνουμε διάλογο με τις κοινοπραξίες για να δούμε το θέμα των συμβάσεων, γιατί πράγματι τα διόδια είναι ακριβά», είπε. Σύμφωνα με τον υπουργό, το θέμα των διοδίων δεν μπορεί να τεθεί τώρα γιατί κινδυνεύουν να μην τελειώσουν τα έργα καθώς υπάρχουν ρήτρες και από τις πιστώτριες τράπεζες.

Σχετικά με την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού (αν θα μπουν διόδια ή όχι), ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι περιμένει τις προτάσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο υπουργός Υποδομών είπε, ακόμη, ότι στις αρχές του 2017 θα δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό, προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, και αναζητείται χρηματοδότηση για το δεύτερο τμήμα προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα έργα του αεροδρομίου στο Καστέλι αλλά και το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, είπε ότι θα προχωρήσουν κανονικά αν οι προσφορές είναι επαρκείς και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, αλλά και τα τεχνικά τους στοιχεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment