PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Χωρίς σχολικά βιβλία και χρηματοδότηση τα σχολεία του Περιστερίου


Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας.

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στα δημόσια σχολεία της πόλης του Περιστερίου από την αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στους μαθητές, τόσο με την καθυστέρηση της διανομής των σχολικών βιβλίων, όσο και με την περικοπή των κονδυλίων για τη λειτουργία τους.

Κατά τη συνεδρίαση της 24ης Νοεμβρίου 2011 τέθηκαν τα προβλήματα μετά από πρόταση του Γραμματέα του Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων του 40ου Δημοτικού Σχολείου Β. Λουκά, με αφορμή τις τελευταίες κινητοποιήσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στα ποσοστά κάλυψης στα σχολεία των σχολικών βιβλίων, αλλά και στη μειωμένη χρηματοδότηση από το κράτος, που δεν καλύπτει ούτε τα απαραίτητα έξοδα.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλ. Σταυρούλιας τόνισε το γεγονός ότι με τον «Καλλικράτη» καταργήθηκαν οι σχολικές επιτροπές, ενώ υπογράμμισε ότι τα κονδύλια που δίνει το κράτος δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τις ανελαστικές δαπάνες.

Τόσο ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ν. Μιχαλόπουλος, όσο και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ν. Κασουρίδης, αναφέρθηκαν στην άσχημη κατάσταση στα οικονομικά των σχολείων.

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης «Περιστέρι για Όλους» Δ. Κελάφας κατηγόρησε για ολιγωρία την Δημοτική Αρχή να πάρει μέτρα για τη διανομή των σχολικών βιβλίων, σημειώνοντας ότι οι Κυβερνητικοί παράγοντες τους ενδιαφέρει μόνο πώς θα πάνε σε εκλογές.

Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας «Λαϊκή Συσπείρωση» Γρ. Τημπλαλέξης καταλόγισε ευθύνες πολιτικές στον δικομματισμό, αλλά και με την ευθύνη πολιτικών δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τα αποτελέσματα του μνημονίου έκανε λόγο η Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή» Σ. Αλεξοπούλου και ζήτησε να παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Από την παράταξη της Ελάσσονος Μειοψηφίας «Αριστερή Κίνηση» η Επικεφαλής Αντ. Αθανασοπούλου κατήγγειλε τις δημοτικές παρατάξεις που ψήφισαν τον «Καλλικράτη» με αποτέλεσμα πολλές αρμοδιότητες να μεταφερθούν στους δήμους χωρίς πόρους.

Στην παρέμβασή του, ο Επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» Κ. Λαλένης ζήτησε ο Δήμος να δώσει λύσεις στα προβλήματα της παιδείας, με τη συνδρομή όλων των παρατάξεων.

Σχετικά με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μ. Τσιώτα – Μάρκου διευκρίνισε ότι αφορά την βελτίωση του Αγίου Ιεροθέου, που βρίσκεται το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πόλης μας.

Τελικά, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας Συντονιστικής Επιτροπής για να οργανώσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις για τα βιβλία και τα κονδύλια από το κράτος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment