PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους (video)


Στην πλ. Συντάγματος αυτή την ώρα βρίσκονται συνολικά 30.000 διαδηλωτές, εκ των οποίων οι 10.000 είναι μέλη του ΠΑΜΕ.

Στους δρόμους έχουν βγει από τις 13.00 χιλιάδες πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για διαδήλωση ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας». Επίσης, από τις 12.00 έως τις 15.00 πραγματοποιείται παναττική στάση εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Στην πλ. Συντάγματος αυτή την ώρα (14.49) βρίσκονται συνολικά 30.000 διαδηλωτές, εκ των οποίων οι 10.000 είναι μέλη του ΠΑΜΕ.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Η προσυγκέντρωση της Ένωσης Λιμενεργατών έγινε στις 12.30 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) λαμβάνει μέρος στα συλλαλητήρια, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών Ε.Ε., κυβέρνησης και κεφαλαίου» πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ από τις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης στην Ομόνοια.

Στο μεταξύ, έξω από τη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18.00 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον λαό να στείλει ένα ειρηνικό και αποφασιστικό μήνυμα εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ. Σημείο συνάντησης των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στις ώρες έναρξης των κινητοποιήσεων ορίστηκε η συμβολή Αμαλίας και Όθωνος, στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα», η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κάλεσε τους εργαζομένους και τον λαό σε μεγάλες κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και κατά της επίσκεψης Μέρκελ. Η κα Παπαρήγα χαρακτήρισε την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ως στήριγμα στην κυβέρνηση για να εκφοβίσει και να φιμώσει τον λαό.

Παραμένουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Αμπελοκήπους, Κατεχάκη, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Peristeri News

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Leave a Comment