PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Χιλιάδες μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Περιστέρι (video)


Το αναμενόμενο έργο στην περιοχή Ρουπάκι στο Περιστέρι ξεκινάει στους επόμενους μήνες αφού στις 2 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός και βγήκε εργολάβος.

Το έργο γίνεται έπειτα από μελέτη της Περιφέρειας Αττικής αλλά και έντονης πίεσης των Δημάρχων Περιστερίου και Ιλίου, Α. Παχατουρίδη και Ν. Ζενέτου, αντίστοιχα.

Άλλωστε πριν από δύο χρόνια η περιοχή είχε δοκιμαστεί ιδιαίτερα από τη θεομηνία που έπληξε την Αττική δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους και της επιχειρήσεις των δύο Δήμων.

Για το θέμα μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ο Αντιδήμαρχος πολεοδόμίας και τεχνικών έργων του Δήμου Περιστερίου, Παναγιώτης Λύκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό έργο που θα γίνει στα χωροταξικά όρια του Περιστερίου και του Ιλίου.

 

Ο κ. Λύκος έκανε αναφορά των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν ενδεχομένως μέσα στο 2017, τονίζοντας τις διαμορφώσεις και τις οδούς στο Περιστέρι που θα θωρακιστούν με την αντιπλημμυρική προστασία.

Οι διαμορφώσεις που πραγματοποιούνται:

  1. Ο υφιστάμενος αγωγός όμβριων επί της οδού Ξάνθου από Φιλιππιάδος έως Φλωρίνης καθαιρείται και ανακατασκευάζεται με μεγαλύτερη διάμετρο αγωγού.
  2. Η παροχή αγωγού επί της Λ. Θηβών στο ύψος του φρεατίου στην οδό Φιλιατρών, τροποποιείται και ακολουθεί νέα διαδρομή με επίσης μεγαλύτερο δια μέσου των οδών Λ. Θηβών και Φιλιατρών, Φιλοπροόδων, Φλωρίνης, Φαλαισίας, Φιλιππιάδος, Φολόης, Χανίων, Χειμερίου και Φίλωνος και εκβάλει στο φρεάτιο επί της οδού Φαλαγγιτών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment