PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χιλιάδες διαδηλωτές στα απεργιακά συλλαλητήρια


Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό παρών στα απεργιακά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και εργατικά συνδικάτα.

«Με βασικό σύνθημα “όλων οι ζωές μετράνε”, πλήθος κόσμου απαίτησε για ακόμη μία φορά, να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, να αποδοθούν ευθύνες και φυσικά να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της χαιρετίζοντας τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

«Η ελληνική κοινωνία απαιτεί και διεκδικεί μεταξύ άλλων, τόσο για τους εργαζόμενους στις μεταφορές όσο και για το επιβατικό κοινό, άμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία σύγχρονες ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές, μέτρα αυστηρού ελέγχου των κανόνων ασφαλείας, ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτεροβάθμιου ελέγχου» προσθέτει. Η Συνομοσπονδία επισημαίνει πως «θα συνεχίσει τον αγώνα της ώστε να μην επιτρέψουμε, τα φαινόμενα της αδιαφάνειας, της συγκάλυψης και της μετάθεσης ευθυνών αλλά και τυχόν καθυστερήσεις να οδηγήσουν στη λήθη».

«Για άλλη μια φορά δώσαμε το στίγμα μας, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», τόνισε έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, όπου ολοκληρώθηκε η διαδήλωση εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε τους μαζικούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες», υπογράμμισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους απεργούς.

«Δεν μπορεί όταν γίνεται σεισμός να βρισκόμαστε κάτω από τα συντρίμμια, όταν βρέχει να πλημμυρίζουμε, όταν ξεσπούν πυρκαγιές να καιγόμαστε», τόνισε προσθέτοντας πως τα επόμενο ραντεβού των σωματείων και των φορέων είναι το συλλαλητήριο που οργανώνουν τη Δευτέρα στο Σύνταγμα.

Μολότοφ και χημικά στο Σύνταγμα

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 13.30 στο Σύνταγμα, στο περιθώριο του απεργιακού συλλαλητηρίου για την τραγωδία των Τεμπών.

Oμάδα ατόμων εκτόξευσε μολότοφ και αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν στο κάτω μέρος της πλατείας και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στο πάνω μέρος της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Ο Μάρτιος μας «υποδέχεται» με δύο τριήμερα

Peristeri News

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Leave a Comment