PeristeriNews.gr
Διεθνή

Χιλιάδες αιτήσεις για 14 θέσεις τροχονόμου στην Ιταλία


Την ώρα που σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία η ανεργία στην Ιταλία παραμένει σε υψηλό 37ετίας.

Αριθμός – ρεκόρ Ιταλών υπέβαλαν αίτηση για 14 θέσεις τροχονόμου στο Μιλάνο, όπως μετέδωσαν την Τετάρτη ταλικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία η ανεργία στην Ιταλία παραμένει σε υψηλό 37ετίας.

Περίπου 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις εξετάσεις που διοργάνωσε το δημοτικό συμβούλιο του Μιλάνου για την πλήρωση 14 θέσεων τροχονόμων, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RAI.

Δημοσιογράφος του δικτύου πήρε συνέντευξη από υποψήφια, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της και δήλωσε ότι είναι άνεργη πτυχιούχος της Νομικής με δύο μεταπτυχιακά.

«Σε μια δύσκολη εργασιακά κατάσταση, οι υποβολές αιτήσεων ήταν μαζικές. Αναμενόταν μεγάλος αριθμός υποψηφίων, όμως όχι σε τέτοιο επίπεδο», σχολίασε η RAI, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Την τελευταία φορά που το Μιλάνο διοργάνωσε διαγωνισμό για την πρόσληψη 50 τροχονόμων, το 2007, κατατέθηκαν 7.000 αιτήσεις. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές νέες θέσεις για 150 τροχονόμους θα ανοίξουν το 2017.

Η στατιστική υπηρεσία της Ιταλίας (Istat) ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο το ποσοστό ανεργίας έφτασε το 12,7%, ενώ τον Ιανουάριο είχε καταγράψει το υψηλότερο ποσοστό από το 1977. Στους νέους το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 42,7%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment