PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Χάθηκε μια σπάνια γυναίκα»


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έστειλε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της Δόμνας Σαμίου για το χαμό της μεγάλης τραγουδίστριας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έστειλε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της Δόμνας Σαμίου για το χαμό της μεγάλης τραγουδίστριας.

«Η Δόμνα Σαμίου προστάτεψε και διέδωσε τον πλούτο της παραδοσιακής μουσικής και του δημοτικού μας τραγουδιού. Μέσα από τη φωνή της και την πολύτιμη τέχνη της, που αγαπήθηκε από νέους και μεγάλους, γνωρίσαμε τις ρίζες της παράδοσής μας.

Ο θάνατός της είναι μια μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό. Θα τη θυμόμαστε με σεβασμό για την σπουδαία της προσφορά τη σημασία της οποίας οφείλουμε να διατηρήσουμε επίκαιρη και ζωντανή. Στους δικούς της ανθρώπους εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

«Χάθηκε μια σπάνια γυναίκα»

«Χάθηκε μια σπάνια γυναίκα, η οποία προσωποποίησε τη βαθιά αγάπη για τη λαϊκή παράδοση της χώρας μας, την ακούραστη και ενθουσιώδη έρευνα, το πάθος για τη διάσωση και προβολή ενός σπουδαίου – όσο και παραμελημένου- κεφαλαίου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο της Δόμνας Σαμίου.

«Για την προσφορά της Δόμνας Σαμίου στην ελληνική κοινωνία μπορεί κανείς να μιλήσει μόνο σε υπερθετικό βαθμό. Το έργο της και το ήθος της αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Της οφείλουμε πάρα πολλά και είναι βέβαιο πως ένα «ευχαριστώ», όσο εγκάρδιο κι αν είναι, δεν είναι αρκετό για να περικλείσει την ευγνωμοσύνη ενός ολόκληρου λαού. Καλοτάξιδη, και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της», πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment