PeristeriNews.gr
Διεθνή

Χαμάς: Μιλήσαμε με τη Μόσχα για το μέλλον της Μέσης Ανατολής


Για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, το οποίο «είναι διαφορετικό από εκείνο που σχεδιάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες», συζήτησε η αντιπροσωπεία της Χαμάς που βρέθηκε στη Μόσχα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς και επικεφαλής του τμήματος εξωτερικής πολιτικής, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

«Ήρθαμε στη Μόσχα μετά από πρόσκληση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών… Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις, συζητήσαμε τα πάντα σχετικά με το παλαιστινιακό πρόβλημα, πώς θα καθορίσουμε μαζί ένα μέλλον για ολόκληρη την περιοχή και την ανθρωπότητα, διαφορετικό από το μέλλον που σχεδιάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε ο Αμπού Μαρζούκ.

Κατά τη γνώμη του, η πρόσκληση στη Χαμάς να επισκεφθεί τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης «ήταν ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο ότι η Ρωσία θεωρεί το κίνημα της Χαμάς όχι τρομοκρατικό, ένα απελευθερωτικό κίνημα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού του και διεξάγει έναν πόλεμο για τη δικαιοσύνη».

«Αυτός ο πόλεμος ξεκίνησε από τη Δύση, την Αμερική, τη Βρετανία και τη Γαλλία, ενώ το Ισραήλ είχε δημιουργήσει όλες τις συνθήκες με τις ενέργειές του προς την Ιερουσαλήμ , στη Δυτική Όχθη, τον αποκλεισμό της Γάζας και τη στάση του απέναντι στους Παλαιστίνιους κρατούμενους», σημείωσε Μαρζούκ.

«Βλέπουμε θετικά το αίτημα της Μόσχας για απελευθέρωση ομήρων με ρωσική υπηκοότητα»

Για το αίτημα της Ρωσίας να απελευθερωθούν άμεσα όμηροι με ρωσική υπηκοότητα από τη Λωρίδα της Γάζας, ο Μαρζούκ είπε πως το αντιμετωπίζει «θετικά και προσεκτικά».

«Οι περισσότεροι Ισραηλινοί είναι κάτοχοι υπηκοότητας κάποιας άλλης χώρας: Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και πολλές χώρες μας έχουν προσεγγίσει με αιτήματα σχετικά με τους πολίτες τους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Για το αίτημα από τη Ρωσία είμαστε πιο θετικοί και προσεκτικοί από άλλους λόγω της φύσης των σχέσεων με τη Ρωσία» τόνισε ο Μαρζούκ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Χαμάς θεωρεί τους ομήρους που κρατούνται κυρίως ως Ισραηλινούς και όχι ως πολίτες των χωρών από τις οποίες προέρχονται.

«Δεν αιχμαλωτίσαμε έναν Ρώσο, έναν Γάλλο, έναν Αμερικανό ή οποιονδήποτε ξένο. Όλοι όσοι αιχμαλωτίστηκαν για εμάς είναι Ισραηλινοί, αν και υπάρχει έκκληση για τις κύριες υπηκοότητές τους με την ελπίδα ότι αυτό θα τους σώσει», εξήγησε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment