PeristeriNews.gr
Διεθνή

Χαλέπι: Άλλοι 1.000 πολιτοφύλακες από το Ιράκ στο πλευρό των δυνάμεων Άσαντ


Σιιτική πολιτοφυλακή του Ιράκ έστειλε τις τελευταίες δύο ημέρες επιπλέον 1.000 μαχητές της στο Χαλέπι της Συρίας για να ενισχύσουν τις θέσεις του καθεστώτος Άσαντ.

Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής Χαρακάτ Αλ Νουτζάμπα, Χασίμ Αλ Μουσάουϊ, αναφέροντας ότι οι νέοι μαχητές πολεμούν στο νότιο μέτωπο του Χαλεπίου.

Ο συριακός στρατός, Σύροι πολιτοφύλακες πιστοί στο καθεστώς, οι σιίτες της λιβανικής Χεζμπολάχ, Ιρανοί στρατιωτικοί και Ιρακινοί σιίτες πολιτοφύλακες πολεμούν μαζί ενάντια στην κατά κύριο λόγο σουνιτική κοσμική και μετριοπαθή ισλαμική συριακή αντιπολίτευση στο Χαλέπι και μάλιστα έλαβαν μέρος σε πρόσφατη προώθηση των δυνάμεων Άσαντ στο νοτιοδυτικό τομέα της πόλης.

 

Οι ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές είναι σύμμαχοι της κυβέρνησης του Ιράκ στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό ή και εχθρότητα τόσο από τους σουνίτες μουσουλμάνους όσο και από τους Κούρδους του Ιράκ, που φοβούνται ότι οι πλειοψηφικοί σιίτες θέλουν να κυριαρχήσουν απόλυτα και να μετατρέψουν το Ιράκ σε ένα σιιτικό ισλαμιστικό καθεστώς τύπου Ιράν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment