PeristeriNews.gr
Πολιτική

Χ. Θεοχάρης: Παραμένει η διγλωσσία στο Ποτάμι



Την ελπίδα το Ποτάμι να αλλάξει ρότα και να έχει συγκεκριμένη στρατηγική υπογράμμισε ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης αποδίδοντας τη μείωση των ποσοστών του κόμματος στη διγλωσσία η οποία παραμένει αφού φαίνεται ότι συζητάμε τη μια με τη Φώφη Γεννηματά και την άλλη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στον Αlpha 989 ο βουλευτής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συζητήσει για να πάει στη Ν.Δ. είτε σε άλλο κόμμα.

«Στην πολιτική πρέπει να παίρνεις θέσεις, να ξέρεις ποιους εκπροσωπείς, να ξέρεις ποιοι είναι οι φίλοι σου και ποιοι οι εχθροί σου» τόνισε και πρόσθεσε ότι έστω και την ύστατη στιγμή το Ποτάμι πρέπει να αλάξει ρότα «αλλά δεν έχω τη δύναμη να το κάνω εγώ».

Για την κόντρα με τον γραμματέα οργανωτικού του Ποταμιού Παντελή Αβραμίδη ο κος Θεοχάρης είπε «ο κ. Αβραμίδης έχει σημαντικά καθήκοντα – οργανωτικά –  και καλό θα είναι να ασχοληθεί με τα οργανωτικά προβλήματα».

Πρόσθεσε, πάντως, ότι «η διαφορετική άποψη δεν γίνεται εύκολα ανεκτή».

Αναφερόμενος στην οικονομία υπογράμμισε ότι ο «κ. Σόιμπλε κάλεσε μυστικά το Ουάσινγκτον γκρουπ και έθεσε εκείνη τη στιγμή ένα μυστικό κείμενο που έλεγε για τα 3 δισ. παραπάνω μέτρα, για την περίπτωση που τα μέτρα δεν πάνε καλά», σύμφωνα με τον ίδιο ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο Πιερ Μοσκοβισί, «ο μόνος σύμμαχος που έχει απομείνει».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετά και τη διαρροή από τα Wikileaks που θυματοποίησε το ΔΝΤ υπήρχε μία ελπίδα να παραμείνουν οι απαιτήσεις στα 5,4 δισ. ωστόσο τώρα προκύπτουν «και τα 3δισ. εξτρά μέτρα και δεν παίρνουμε τίποτα για το χρέος».

Για το ασφαλιστικό είπε πως «υπάρχει μια ζοφερή πραγματικότητα… μίζες, προσλήψεις, σπατάλη και δεν μένει τίποτα για τον συνταξιούχο. Κάθε φορά η ανάγκη είναι άμεση. Πάντα οι συνταξιούχοι θα την πληρώνουν. Αν δεν βάλουμε φράκτη γύρω από τα λεφτά και η σύνταξη να διασφαλίζεται, δεν έχουμε καμία ελπίδα».

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή είπε ότι «είναι το όπλο με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά ένα μεγάλο μέρος του κόσμου. Η μεγάλη καραμέλα». «Το να έχεις μια σωστή οικονομία που να λειτουργεί και να αναπτύσσεται, γίνεται πιάσεις δεν πιάσεις τη φοροδιαφυγή» πρόσθεσε.

Έκανε λόγο για «πλήρη αναισθησία» της κυβέρνησης και την κατηγορεί ότι υποσχόταν πράγματα που δεν υπήρχαν.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «η χώρα έχει πρόβλημα με βασικές υποχρεώσεις με το διεθνές δίκαιο – να μπορεί να κρατήσει τα σύνορα και να τα φυλάξει – ούτε αυτή τη βασική υποχρέωση δεν μπορεί να τηρήσει».

Υπογράμμισε ότι μια σωστή κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εποικοδομητική συνάντηση αλλά και «καρφιά» στις δηλώσεις

Peristeri News

Τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος

Peristeri News

Leave a Comment