PeristeriNews.gr
Πολιτική

Χ. Θεοχάρης: Ο κ. Τσακαλώτος θα έπρεπε να παραιτηθεί αν είχε ευθιξία


Ο κ. Τσακαλώτος θα έπρεπε να παραιτηθεί αν είχε ευθιξία, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Σκάι.

Όπως ανέφερε, «χθες κατατέθηκε μια νομοτεχνική βελτίωση για τα ειδικά μισθολόγια, η οποία νομοθετεί υπό αίρεση, λέει δηλαδή ότι σε περίπτωση που βρεθούν ισοδύναμα η διάταξη δε θα ισχύσει. Όμως ο “κόφτης” μπήκε με το μοναδικό επιχείρημα στο Eurogroup ότι συνταγματικά δε μπορούμε να νομοθετούμε υπό αίρεση. Επομένως ο κ. Τσίπρας- επειδή διαγκωνίζεται με τον ο κ. Καμένο για το ποιος είναι ο καλύτερος προστάτης των ενστόλων- επιλέγει να νομοθετήσει υπό αίρεση και ουσιαστικά ακυρώνει τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών. Αν έχει ευθιξία ο κ. Τσακαλώτος έπρεπε να παραιτηθεί».

Σε σχέση με το Ταμείο, ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε «αδιανόητο» το ότι δεν υπάρχει αποτίμηση της περιουσίας που θα περιλαμβάνει. Όπως είπε «ανοίξαμε ένα λογαριασμό ο οποίος μάλιστα είναι και κλειστός – δηλαδή δεν μπορούμε να πάρουμε τα λεφτά μας για 99 χρόνια – και δεν ξέρουμε τι αρχική κατάθεση κάναμε, πόσα δισ. δώσαμε σε αυτό».

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν προβλέπεται η υποχρέωση για αυτούς που θα διαχειρίζονται το Ταμείο να αποτιμούν κάθε χρόνο την περιουσία του και να λογοδοτούν για το αν αυξάνουν ή απομειώνουν την αξία του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment