PeristeriNews.gr
Οικονομία

Χ. Θεοχάρης: Λιγότεροι από 500.000 δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας


Διέψευσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης τις αναφορές ότι περίπου 1.000.000 υπόχρεοι δεν είχαν πληρώσει έως χθες τα τέλη κυκλοφορίας.

Διέψευσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης τις αναφορές ότι περίπου 1.000.000 υπόχρεοι δεν είχαν πληρώσει έως χθες τα τέλη κυκλοφορίας.

«Υπολογίζω ότι γύρω στους 4.800.0000 – 5.000.000 έχουν πληρώσει, που σημαίνει ότι λιγότερο από 500.000 απομένουν», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς εάν θα δοθεί παράταση για την πληρωμή τους, απάντησε ότι η σχετική απόφαση δεν είναι δική του αρμοδιότητα, προσθέτοντας πάντως πως «σε τεχνικό επίπεδο δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράταση».

«Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία λύση τουλάχιστον οι άνθρωποι που έχουν πάει στις εφορίες να πάρουν κάποιο πρωτόκολλο, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν με την ημερομηνία τη σημερινή. Θα το δούμε πως θα γίνει αυτό», πρόσθεσε.

Με αφορμή τον συνωστισμό που παρατηρείται στις εφορίες και το ενδεχόμενο να μην προλάβουν οι φορολογούμενοι να παραλάβουν κλειδάριθμο, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ξεκαθάρισε ότι δεν θα τους επιβληθεί κανένα πρόστιμο και ότι οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μετά την αλλαγή του χρόνου.

Τέλος, αναφερόμενος στις πληροφορίες περί αλλαγής του καθεστώτος συλλογής αποδείξεων για το 2014, είπε ότι όσα ακούγονται «είναι φτιαγμένα από τη φαντασία» και κάλεσε τους πολίτες να «μαζεύουν όλες τις αποδείξεις, όπως έκαναν και το 2013».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment