PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC για το το Εθνος της Κυριακής, η ΝΔ προηγείται με 21,4% έναντι 20% του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5% , ο ΛΑΟΣ με 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2%, το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών με 2%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 10,3% ενώ το 17% λέει πως θα απέχει ή θα προτιμήση λευκό ή άκυρο.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει το 54,9% έναντι 22,4% του ΠΑΣΟΚ.

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (68,2%) τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ ένας στους δύο θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθαρίζοντας όμως πως πρέπει να το επαναδιαπραγματευτεί.

Το 22,7% ζητά πάντως να μην εφαρμοστεί το Πρόγραμμα ακόμα και αν η χώρα πτωχεύσει.

Το 70% εκτιμά πως αν ο Αντώνης Σαμαράς εκλεγεί πρωθυπουργός, θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου.

Το 60,3% τάσσεται υπέρ της συναίνεσης, ενώ όσον αφορά τον ανασχηματισμό το 65,7% δεν πιστεύει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα εφαρμόσει μια πιο δίκαιη πολιτική στην κατανομή των βαρών. Χαρακτηριστικό μάλιστα έναι το γεγονός ότι μόλις το 38,7 δηλώνει ικανοποιημένο από τις αλλαγές στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment