PeristeriNews.gr
Διεθνή

Brexit: Παραιτείται ο Κάμερον


Την πρόθεσή του να παραιτηθεί γνωστοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σε διάγγελμά του μετά το «όχι» στην παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.. 

«Επιθυμία μου είναι να ακολουθήσει μια νέα ηγεσία τον Οκτώβριο», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως δεν θεωρεί σωστό να παραμείνει ο καπετάνιος που θα οδηγήσει τη χώρα στον επόμενο προορισμό της.

Χωρίς να δώσει λεπτομερές χρονοδιάγραμμα, ο Κάμερον δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει νέος πρωθυπουργός μέχρι το ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος τον Οκτώβριο.

«Αυτή δεν είναι μια απόφαση που πήρα ελαφρά τη καρδία, αλλά πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να υπάρξει μια περίοδος σταθερότητας και μετά η νέα ηγεσία», σημείωσε.

Ακόμη, εκτίμησε ότι «το σωστό είναι ένας νέος πρωθυπουργός να πάρει την απόφαση για την ημερομηνία ενεργοποίησης του άρθρου 50, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης από την Ε.Ε.».

Μεταξύ άλλων, ο Βρετανός πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι θα παραστεί κανονικά στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment