PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Beckett: To αμερικάνικο θρίλερ δράσης του Netflix γυρισμένο στην Ελλάδα


Το Beckett είναι η νέα ταινία του Netflix εμπνευσμένη από τις ταραχές που λάμβαναν χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Γράφει ο Ιωάννης Καρκαλάτος

Ηθοποιοί

Πρωταγωνιστεί ο Τζον Ντέϊβιντ Γουάσινγκτον, γνωστός από την υπερπαραγωγή Τένετ του 2020. Επίσης παίζει η πασίγνωστη ηθοποιός Αλίσια Βικάντερ καθώς και οι έλληνες Πάνος Κορώνης, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Όμηρος Πουλάκης, Μάκης Παπαδημητρίου και Μαρία Βώττη.

Υπόθεση

Ο Μπέκετ και η Έϊπριλ είναι αμερικανοί τουρίστες που έχουν έρθει για χειμερινές διακοπές στην Ελλάδα. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Αθήνα επισκέπτονται τους Δελφούς για να θαυμάσουν τις αρχαιότητες και τη γαλήνη του άγριου τοπίου.

Κατόπιν μέσω Εγνατίας φθάνουν στο νόμο Ιωαννίνων όπου από εδώ και πέρα τα πράγματα παίρνουν απροσδόκητη τροπή. Κατάκοπος ο Μπέκετ από την πολύωρη οδήγηση αποκοιμιέται στο τιμόνι με αποτέλεσμα να πέσουν σε χαράδρα και να συγκρουστούν επάνω σε ένα παλιόσπιτο. Η Έϊπριλ σκοτώνεται ακαριαία κι ο Μπέκετ πριν χάσει τις αισθήσεις του προλαβαίνει να δει μέσα στο παλιόσπιτο ένα παιδί μαζί με μία γυναίκα.

Όταν ξυπνάει βρίσκεται να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Στο αστυνομικό τμήμα του ανακοινώνεται ο θάνατος της Έϊπριλ και ανακρίνεται για το τι συνέβη.

Μόλις φεύγει από το τμήμα η αστυνομία εξαπολύει ανελέητο ανθρωποκυνηγητό για να τον σκοτώσει χωρίς κάποιο προφανή λόγο. Σαστισμένος ο Μπέκετ από τις καταιγιστικές εξελίξεις περιπλανιέται στα βουνά της Ηπείρου, περνάει από το φαράγγι του Βίκου και από έναν κοντινό ποταμό.

Ζητώντας βοήθεια από περαστικούς φθάνει στο σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμπάκας εχοντας την προσδοκία να καταφέρει να φθάσει στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα. Η αστυνομία όμως βρίσκεται στα ίχνη του. Συλλαμβάνεται μέσα στο τρένο αλλά καταφέρνει έξυπνα, γυρίζοντας το μοχλό άμεσης στάσης, να διαφύγει. Βρίσκεται πλέον στα Τρίκαλα.

Εκεί γνωρίζει δύο ακτιβίστριες που κάνουν αφισοκόλληση, με τις αφίσες να έχουν επάνω το πρόσωπο του παιδιού που είχε δει στο παλιόσπιτο. Μαθαίνει λοιπόν ότι το παιδί έχει απαχθεί, πιθανόν από την ακροδεξιά οργάνωση Ανατολή, λέγεται Δήμος Καρράς και είναι ανιψιός του Καρρά, ηγέτη αριστερού συνασπισμού που αν εκλεγεί στις εκλογές θέλει να αποτινάξει τα δυσμενή μέτρα που έφερε το ελληνικό χρέος. Οι ακτιβίστριες συμφωνούν να τον μεταφέρουν μέχρι την Αθήνα.

Ο Μπέκετ προς μεγάλη του ανακούφιση φθάνει στην αμερικάνικη πρεσβεία αλλά το ανθρωποκυνηγητό για αυτόν δεν έχει τελειώσει.

Αυτή τη φορά τον καταδιώκει ο υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας και πάλι χωρίς προφανή λόγο. Εκείνη τη στιγμή αποκαλύπτεται ότι τον Καρρά τον έχει απαγάγει η ακροαριστερή οργάνωση Κομμουνιστική Ταξιαρχία.

Η καταδίωξη συνεχίζεται στην πλατεία Συντάγματος κατάμεστη από πλήθος για την ομιλία του Καρρά ο οποίος εν τέλει δολοφονείται. Τα ΜΑΤ προσπαθούν να συγκρατήσουν το οργισμένο πλήθος που ξεσπά σε επεισόδια αλλά μέσα στο χάος που δημιουργείται αποκαλύπτεται ότι τον Δήμο Καρρά τον είχε απαγάγει εν τέλει η αστυνομία.

ΠΗΓΗ: choicegreece.com

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ τιμάει τις γυναίκες

Peristeri News

Αυτό είναι το τραγούδι της Ελλάδας στη φετινή Eurovision

Peristeri News

Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης

Peristeri News

Leave a Comment